Skollunch

Vill bara visa hur min lunch såg ut idag som ett exempel på hur dom brukar se ut: massa grönsaker i olika färg och form. Dom har oftast väldigt bra salladsbuffé!



Nu har jag precis ätit mellanmål bestående av en grov smörgås, en apelsin, en kopp kaffe och lite keso så nu är jag redo för promenad med mamma.

Hemma igen

Igår kom mamma hem från mexico så nu är hon jättebrun och fin och jag är jätteavundsjuk:P Vi firade denna hemkomst med att äta grönärtsoppa och grovt bröd med pepparrotsost. Asgott!!!


Soppan innehåller endast gul lök, gröna ärtor, kokosmjölk och citronsaft. Och så klart salt och peppar.

Ingen ny regel

Denna vecka blir det ingen ny regel utan ni får fortsätta med att promenera varje dag:D Roligt va?...:P Jag kan i alla fall ge er en ledtråd och säga att nästa veckas regel handlar om träning den med.

Axelträning

Jag nämnde ju i något tidigare inlägg att mina axlar är helt snea så jag har börjat träna den ena axeln nu lite extra med dessa övningar





förlåt för den extremt dåliga bildkvaliten men Johanna vägrade att ta om bilderna:P

Musikal

Idag har jag jobbat en del med min musikal bl.a. skrivit om en hel låttext så jag känner mig nöjd med dagens arbete. Har även hunnit med att träna magen lite och tagit en promenad så nu ska jag bänka mig framför sista delen av Harry Potter som jag inte har sett än:D


QUE PASA

Igår efter skolan skyndade jag mig hem och fixade iordning mig för skulle nämligen ut och äta. Vi gick till en spansk restaurang som heter Que Pasa. Jag har aldrig varit där förut men det blev väldigt lyckat!! Det var extremt god mat. Jag tog en fisk- och skaldjurssoppa. Jag rekommenderar verkligen det stället!!!!


Linsgryta

Så då var linsgytan klar och jag är mätt och belåten. Det är verkligen en god linsgrytan som verkligen är värd att smaka på!!!


Man skär bara potatis, gul lök, purjolök i småbitar och kokar det tillsammans med röda linser, ajvar, ketchup, timjan, buljong och peppar. Sedan mixar man det bara och sedan är det färdigt att serveras:D

Ensam

Det är en aning deprimerande att vara hemma själv och städa. Man blir inte särskilt sugen på att träna heller men jag gjorde i alla fall bodypumpen som jag hade bestämt och jag har dammat hela huset så inte pappa ska behöva göra allt sen när han kommer hem. Jag kände mig som sagt lite smått deprimerad förut men så satte jag på en kopp te, åt en macka och satte på lite go musik så kändes allt bättre så nu känner jag mig glad och lycklig igen. Det enda som stör mig är huvudvärken som jag antagligen har eftersom jag inte har druckit något kaffe idag eftersom jag har bestämt mig för att var utan kaffe nu och i helgen. Nu sitter jag och väntar på att linsgrytan ska bli klar så jag sedan kan gå iväg till kören:D


Ledig

Idag är jag ledig så jag tog sovmorgon till halv nio och gick sedan upp och åt frukost med stålande väder utanför fönstret. Jag måste nog ta en promenad även om det egentligen inte står i min dagsplanering:P
Idag ska jag både plugga, städa, träna och kör så denna lediga dag kommer nog gå väldigt snabbt.


Utanför mitt fönster


Lyxade till det idag och hade både banan och vindruvor i muslin idag

Studentmössa

Idag fick jag min studentmössa!!:D Längtar jättemycket till studenten samtidigt som jag får ångest varje gång jag tänker på det. Det är ju själva firandet som är roligt när man tar studenten men jag vill inte sluta på Ale gymnasium. Jag älskar skolan och alla människorna där!!! Fin var den i alla fall:D


Kyckling med bulgursallad och ugnsrostade tomater

Måste bara berätta om en fantastiskt god middag som vi åt idag. Det var ett nytt recept som vi testade som bestod av kyckling med citron och vtilök på och ugnsrostade tomater och så en jättegod bulgursallad till med färsk basilika och rucolasallad. Hur går det föresten med promenaden som ni ska ta varje dag? För mig är det inga problem för jag går ändå en kvart varje morgon till bussen.


Önskelista

Jag tänkte nu underlätta för mina nära och kära, då jag snart fyller år, genom att lägga ut min önskelista :P 
Jag önskar mig:
Träningskläder
Mascara
Eyeliner
Lösögonfransar
nagellack
Träningshandskar
m.m



Jag är sne

Jag såg idag på bodypumpen hur sne jag är. Det beror antagligen på att jag alltid bär väskan (om jag inte har ryggsäck) på vänster axel. Så nu blir det till att träna höger axel lite extra.


Veckans regel!!!

Veckans regel är att man ska börja promenera!! Ta en promenad på minst en kvart denna vecka och sedan hoppas jag att du fortsätter med detta eller i alla fall att sedan ta en promenad minst tre gånger i veckan.


Veckans träning

Jag skrev någon gång då jag började blogga hur jag tränade under en vecka men jag tränar inte riktigt på samma sätt som jag gjorde då så jag tänkte göra ett nytt sånt schema:

Måndag: Zumba, bodypump och magträning
Tisdag : Ledigt
Onsdag: SH´bam och magträning
Torsdag: Bodypump hemma
Fredag: Ledigt
Lördag: Box och magträning
Sändag: Ledigt eller afro eller annan lite lättare träning

Förresten Hur har det gått med frukosten denna vecka? Imorgon är det ny regel!!:D

Långpromenad

Jag struntade i Afrodansen idag och gick ut på en långpromenad i solen istället. Det var väldigt härligt!! Träffade även på några hästar då jag gick förbi storåsstallet.




Hos Sara

Jag och Johanna kom precis hem från Sara. Det har varit en jättmysig kväll. Det var meningen att vi skulle ha filmkväll men det blev Stjärnorna på slottet och Gladiatorerna istället:P Eftersom både jag och Sara har godisförbud nu så blev det inget av den kladdkakan som Johanna bakade i förmiddags utan det var fruktsallad med grädde som stod på menyn.
God natt. Det är verkligen dags att sova nu:)


På väg till Sara....


..i årets första vinterland


Bänkade framför TV:n


Fruktsallad med grädde... mums


Box

Nu är Johanna äntligen så pass frisk från sin körtelfeber att hon kan träna. Så idag blev det första gången som vi provade box på sportlife. Nu är känner man sig lagom mörbultad efter en del felslag från Johanna och energilagret fylls på med tonfisksallad och bröd.


Outfit

Tänkte bara visa in snygga outfit som jag hade på mig idag:) En aning proper men sånt gillas:P



Avundsjuk

Jag är extremt avundsjuk på min mamma som just nu är i Mexico hos min syster som bor där. Jag har varit där två gånger och skulle väldigt gärna vilja åka dit en gång till innan jag börjar spara till PT-utbildning. Det är verkligen ett paradis där!!!!!



Jag har precis ätit frukost bestående av två stora mackor, en med ägg och kaviar och en med rödbetssallad och keso så nu är jag proppmätt och redo för tandläkaren:)

Min morgon

Jag måste bara få berätta om min morgon som både var bra och dålig. Jag kan ju börja med det som var bra och det var att jag, duktig som alltid:P, gick upp halv sju, åt frukost och gjorde lite hemmabodypump. Väldigt trevligt enligt mig.

Tycker av någon anledning bättre om att träna framför spegeln. ego?:P

Sedan fortsatte min morgon men nu av mycket mer förfärlig karaktär...
Jag kissade som vanligt precis innan jag gick, lite i förbyggande syfte. Ändå känner jag efter en kvart, när jag är nere på busshållplatsen, att jag börjar bli kissenödig. Efter 3 minuter på bussen känner jag att det börjar bli lite bråttom till toan och undrar hur jag ska klara de 20 minuters bussfärd som är kvar. När det är ungefär en kvart kvar tills jag är framme i Nödinge är det panik. Jag måste kissa och det nu!!! Jag sitter nu och vrider mig i olika ställningar i hopp om att finna ett sätt att sitta på då man kan hålla sig bättre. Nu sitter jag och andas med sjupa andetag och försöker intala mig själv att det inte är så långt kvar och att jag kan hålla mig den tiden som är kvar eftersom jag lyckats hålla mig ända fram till nu. De sista två mintuerna räknar jag ner för att försöka få tankarna på annat. Och självklart väljer busschauffören att ta den långa vägen in på hållplasten. När bussen väl är framme kan jag knappt resa mig från sätet och får gå med ihopknipna knän ut genom bussen för att sedan powerwalka till skolan och in på första toalett. Äntligen!!!!!! Efter detta toalettbesök är jag helt darrig av denna pers.
Något av det värsta jag varit med om!!!!!!!

Utbildning

Jag planerar att jag ska utbilda mig till dietist, som är en treårig utbildning, efter gymnasiet. Sedan har jag tänkt att jag vill utbilda mig till PT och då helst utomlands så man slår två flugor i en smäll. Och nu har jag hittat en utbildning som verkar helt underbar. Det är en 18-månaders utbildning i Australien där man blir PT och man får även utbildning i näringslära och lite buisness mm. Den verkar helt perfekt!!!!!!!!!Men..... Den kostar 171800 kr!!! Vilket är extremt mycket enligt mig och jag har räknat ut att jag måste spara 5000 kr/månad i 3 år för att sparar ihop till detta. Jag kommer naturligtvis inte ha råd att lägga undan så mycket varje månad men som tur är kan man ta lån så förhoppningsvis kommer jag någon gång under mitt liv att åka och göra denna utbildning. Allt är möjligt, bara man vill!!!

Mage

Nu när det bara är några veckor kvar till mitt mål att ha sexpack så tänkte jag visa vilka mag- och ryggövningar jag gör på gymmet.


Jag brukar värma upp med denna eftersom den tar i hela"korsetten"


Brukar göra 10*3 med denna magmaskin. (borde nog vara rakare i ryggen
ser jag nu)


Jag gör lika många på denna ryggamaskin men jag har ungefär tio kilo mer än på magen.


Detta tränar de sneda bukmusklerna. Jag brukar inte ha så höga vikter utan gör istället många repetitioner.


Mer funktionell träning. Jag gör även samma övning fast med benen åt sidan så att jag även tränar de sneda bukmusklerna.

Tack Natalie för att du hjäpte mig att ta bilder:P



Frukostförslag

Eftersom veckans regel är att äta frukost tänkte jag lägga ut lite frukostförslag.


2 stekta ägg, avokado och grapefrukt


Havre-och quinoagröt med linfrön, äpplemos och mjälk. Man kan variera med olika frukter att ha på eller så kan man riva i äpple och ha i kanel när man kokar gröten.


Smoothie med några brödskivor till med valfritt pålägg.


Yoghurt med musli och nötter. Jag brukar även ha en banan skivad i för att det ska bli lite mer.

Ät frukost

Nu, äntligen börjar mitt hälsoprojekt. Första och enklaste regeln är att man ska äta frukost varje dag. Det ger en bra start på dagen då man får energi och sätter igång kroppen och ämnesomsättningen.

Espresso

Hej:) Idag ska jag åter igen bara säga vad jag har gjort under dagen. Jag har liksom inte så mycket mer att blogga om just nu. Jag struntade i alla fall i Afrodansen som jag skulle gått på idag för jag kände att min kropp var lite trött och mörbultad efter gårdagens combat. Jag åkte till stan istället med Johanna för att kolla på presenter till varandra. Korkade som vi är tänkte vi inte på att det var söndag så vi var där klockan tio när vi trodde att det öppnade men det öppnar ju elva på söndagar så vi tog var sin espresso och diskuterade min musikal medan vi väntade.
Jag hittade i alla fall tillslut lite presenter till Johanna och även ett linne som jag tänkte ha att träna i.
Glöm förresten inte att kolla in min blogg imorgon för då börjar mitt hälsoprojekt som jag har här på bloggen och i skolan.




Duktigt Isabel!!!

Jag känner mig faktiskt lite duktig över vad jag har hunnit med idag:

  • Ställde klockan och gick upp kl 8 och åt frukost : knäckebröd med ost och smoothie
  • övningskörde

  • Handlade med Mamma
  • Tränade bodycombat
  • Pluggade historia och GeMu
  • Fixade mina naglar



  • Bakade proteinbars

  • Städade mitt rum



Och nu sitter jag i mitt städade rum och lyssnar på musikallåtar och försöker skriva lite på mitt musikalmanus:)




Se er i spegeln!

Jag blir så trött på att det alltid står i tidningar hur man ska gå ner i vikt på kortast tid möjligt. För det första är det inte särskilt nyttigt att gå ner för snabbt och man går oftast upp de kilona igen om man inte ändrar sin livsstil. Det är ju alltid livsstilen eller mat- och träningsvanorna som det är fel på om man är tjock. För det andra så vill inte alla gå ner i vikt. Vissa vill faktiskt gå upp i vikt och har svårt att göra det så jag tycker att man borde skriva mer om det. Generellt tycker jag att man inte ska titta så mycket på siffrorna som står på vågen utan mer i spegeln. Där ser man om man är proportionerlig eller inte. Vikten kan ju bero på många saker. Man kan ha olika kraftiga benstommar som kan påverka hur mycket man väger.



Nu blir det snart övningskörning med mamma och sen ska jag gå på Box för första gången:)

Kör



Då var det åter igen dags att plocka fram körpärmen för att ha säsongens första rep med världens bästa kör, Göteborgs ungdomskör. Jag måste faktiskt säga att jag har haft lite abstinens över jullovet. Men nu var det dags igen och vi har massa roliga konserter framför oss!!
Innan kören fyllde vi på matsäcken med en asgod pasta. "Vi" inkluderar Sara, Johanna och jag:)




(röda ögon :P)


Gomorron, gomorron

Jag blir galen på mig själv. Jag är jättetrött idag eftersom jag igår inte kunde somna förrän ca kl tolv vilket leder till att jag endast fick sova sex timmar vilket är alldeles för lite för mig. Anledningen till att jag inte kunde sova var för att jag höll på att planera en musikal i huvudet. Jag hittade på ett manus, bestämde låtar ocu bestämde vilka kläder som skulle användas plus hur dessa kläder ska sys. Haha egentligen kanske det låter ganska bra att ha det färdigplanerat men det är inte roligt när mitt huvud börjar med sånt precis när jag har tänkt att sova. Mitt huvud gör alltid så när jag inte har tränat och alltså är helt slut på kvällen.:(
Ha det göttans:)


Dagens mat

Tänkte bara visa vad jag har ätit under dagen:)


07.45 Min frukost bestod av havre- och quinoagröt. Jag blandade även i bovete, linfrön och kanel och så åt jag det med mjölk och hemmagjord äpplemos.


12.00 Lunchen blev varma mackor och wokgrönsaker.


15.00 Sedan blev det mellanmål: äggsmörgås och en banan


18.00 Efter mag- och ryggträningen och innan bodypumpen tog jag en proteinbar så att mina mag- och ryggmuskler skulle klara sig.


19.30 Till middag blev det lax, potatis, sallad och romsås. (det blev lite konstigt med mina mattider idag eftersom jag tog en proteinbar mitt i träningen men jag vill ju ha kvar mina magmuskler)

Till allt detta har jag naturligtvis druckit vatten och till frukost blev det även en kopp kaffe.
Imorgon börjar skolan igen TAGGA massa plugg!!!!

Hälsoprojekt

Jag kommer snart att starta ett hälsoprojekt som jag kommer ha i skolan och här på bloggen. Det går ut på att jag kommer lägga ut en regel nästan varje vecka. Sedan följer man bara de reglerna så kommer man förhoppnigsvis må bra och bli snygg:P
Jag kommer börja nästa vecka och lägger då upp första regeln. Kommentera gärna projektet och meddela gärna om ni är med. Det är roligt att veta hur många som är på:)

Jag har även tänkt lägga ut bilder på de övningar som jag gör för magen och ryggen till mitt sexpack men jag drar mig lite för att ta bilderna eftersom jag tycker det är lite pinsamt plus att jag nästan alltid tränar ensam sedan johanna fick körtelfeber:(

Ha det gött!! Nu ska jag träffa en kompis och ta en promenad och sen blir det bodypump!

Torpet

Hej:)
Jag har inte bloggat på några dagar nu och det beror på att jag har varit i vårat torp och haft lite försenat julfirande med fastrarna:) Det har inte blivit så jättenyttig mat men jag har lyckats hålla mig ifrån godiset:)


Torpet i bakgrunden

Fin kväll




Mina julklapp som jag fick i vårt julklappsspel som vi hade

06.00

Jag känner mg lite smått hysterisk när jag sätter klockan på 06.00 för att jag ska hinna gå till gymmet innan vi åker till torpet men vad gör man inte för sitt sexpack:P Jag har då för att ladda upp för denna träning lagat mig en frukost som heter duga. Hittade receptet i en tidning men det tog lite tid att göra så det var synd.


r som topping

Igår var jag med Sofia och Charlotta. Det var väldigt trevligt. Vi gjorde varma mackor och kladdkaka men jag fick tyvärr avstå från kladdkakan på grund av mitt godisförbud. Man känner sig väldigt tråkig när man gör så men jag tänkte att man måste ju kunna stå under bara en månad.


Bönsallad

Jag kan inte låta bli att lägga ut en bild på min lunch som min kära syster, Johanna kokade ihop eller rörde ihop kanske man ska säga:P.


Det är blandade bönor, rödlök, tomat, fetaost med en dressing med lite olja och vitlök och till det så åt jag isbergsallad. Det var väldigt gott men jag höll mig inte mätt så länge så jag rekommenderar att man äter en smörgås till om man vill hålla sig mätt i några timmar.

Intervaller

Hej!!
Jag har precis varit ute och gjort lite intervallträning. Jag hatar nämligen att bara vara ute och springa i konstant tempo så jag brukar, om jag väl går ut och tränar, göra lite intervallträning. Idag varvade jag med att springa, utfall, indianhopp och gå i uppförsbackar. Det var väldigt härligt att komma ut och träna då jag inte har gjort det på ett tag.






SH´BAM

Jag kom precis hem från gymmet där jag gjorde min vanliga magtränaing pålus att jag testade SH`BAM. Det var askul!!!! Nästan roligare än zumba med massa blandad musik och lite mer typ musikalinspirerat. Måste fortsätta med detta!!. Jag funderar även på att prova kettlebell men de har tyvärr inte det i angered så får se när jag har tid att åka någon annan stans att prova men det verkar himla bra.

Här kommer även en liten bild på mina fina kompisar som jag träffade innan träningen för att ta en kaffe på den väldigt exklusiva restaurangen McDonalds.

Gröt

Min frukost idag bestod av havregyn- och quinoagröt med hemmagjord äpplemos på. Jag har även lite kanel i och jag brukar även ha linfrön i men vi hade inga hemma:(



Snart blir det fika på stan med kompisarna:)

Min dag

Jag måste bjuda på en bild på mig i ansiktsmask. Man är så himla snygg i det:P
Jag har i princip inte gjort något idag mer än att läsa om Ingmar Bergman och massa spa-grejer. Jag rekommenderar verkligen den peelingen som jag gjorde. Jag har aldrig haft så len hud förut.



Nu har jag redan suttit framför TV:n i en timme men jag fortsätter nog med det i några timmar samtidigt som jag äter. Av någon anledning har jag varit hungrig hela kvällen. Om det beror på att jag har ätit lite under dagen eller på att lingonveckan är på väg vet jag inte.
Här är i alla fall lite av kvällsmaten:

Linfrösmörgås med keso och en skål med mild lätt naturell yoghurt. Jag åt även en linfrösmörgås med ägg och kaviar och lite popcorn innan.

Spa-dag

Idag ska jag inte träna utan bara ta det lugnt. Jag ska göra en egen skrubb bestående av olivolja och socker sedan ska jag sitta med ansiktsmask, fotbad och läsa min Ingmar Bergman-bok som jag försöker ta mig igenom för att göra en redovisning som honom i historian, så det blir dagens enda plugg.



Matlagning

Nu har jag, johanna och pappa lagat lunch. Det blev samma sak som vi gjorde i torsdags fast idag hade vi fullkornsbröd sirtället för att det skulle bli lite nyttigare:P


Jag kom på en till grej som jag måste börja med i år och det är att äta långasammare. En vanlig måltid borde man kanske ta en kvart på sig att ät aupp men jag tar vanligtvis typ 3 minuter på mig att äta upp. Även när jag inte är stressad så äter jag så här for tså det måset jag sluta med och börja tänka på att tugga ordentligt.

Trött

Haha jag sov 12 timmar inatt. Jag måste varit dödstrött och det hjälpte nog att stänga av mobilen så man inte vaknar av sms och sånt vilket jag annars brukar vakna av precis när jag håller på att somna och sen tar det typ en timma för mig att somna igen.
Idag ska jag som vanligt först plugga och sen träna och det blir min gamla vanliga mag- och ryggträning plus lite dans. Jag ska verkligen börja ordentligt med tränigen nu när det bara är drygt en månad kvar till mitt mål med sexpacket och jag börjar tvivla på att jag kommer lyckas:S Jag ska även ha godisförbud fram dit också. Är det någon som är med mig på det? Alltså inget godis, kakor, läsk, chips!!
Ett annat mål som jag kom på igår är att jag måste börja ha tid till att göra ingenting. Jag såg igår på Stjärnorna på slottet och där var det en gubbe med som pratade om hur viktigt det är med tid då man inte gör någonting för att hjärnan ska hinna återhämta sig ordentligt. Så detta ska jag bröja med nu. Men frågan är hur man gör ingenting. Ska man bara sitta och stirra tomt ut i luften eller är det tillåtet att läsa en bok eller något i den stilen??

NYÅR

Idag känner man sig inte så jättepigg. Jag och Sara kom hem halv sju imorse :P Vi har haft jättekul!! Vi var först hos Mariella och åt trerätters och dansade och sjöng. Sedan efter tolvslaget när vi hade kollat på alla raketer tog vi bussen till stan och gick till rio rio där vi fortsatte att dansa natten lång.





Dress code: mask


Söta, fina Mariella


Den lilla svarta var väldigt populär


RSS 2.0