Clean and jerk

Veckans övning är Clean and jerk:D
 
Det är viktigt att man spänner magen så att ryggen skadas och att klotet hålls när kroppen. Var försiktig när du lägger klotet på handleden så att du inte slänger upp den för då får du blåmärken. Du måste också vara noga med att gåll handleden rakoch inte vinkla handen.

Hemma bäst

Fast kanske inte ändå... Tanken var att jag skulle på ett kettlebellspass på Almedal men jag hade bara reservplats så det blir ett pass hemma istället. Lite synd för då tar man inte i riktigt lika mycket plus att det är bra att gå på pass lite då och då så man får lite tips om övningar och teknik.

Grattis Mariella

Godmorgon godmorgon!! Idag är ingen vanlig dag för idag är det Mariellas födelsedag!!!! Hon fyller 19 år!!Grattis grattis:) Detta började vi fira igår då vi var på pingisklubben vilket var väldigt trevligt!!! Men vi fortsätter fira på Fredag:P
 
Innan pingisklubben tog vi en drink på Andra långgatan:)

Seg

Jag har känt mig asseg idag vilket inte är så konstigt med tanke på att gårdagskvällen spenderades på Andra långgatan och sedan en stund på Neffertiti med massa gött folk. Det var i alla fall väldigt kul så det känns ändå värt att vara lite seg. Det var tänkt att jag skulle träna kettlebells idag och det gjorde jag.... fast inte riktigt på samma sätt som vanligt. I vanliga fall brukar jag dela upp passet i set med  sekunder men idag såg det ut så här:
 
20  tvåhandssving
10x2 enhandssving
10x2 clean and jerk
10 tvåhandssving (längre sving, upp till öronen)
Sedan gjorde jag lite knäböj och andra rumpövningar.
Inte riktigt lika jobbigt som ett vanligt pass men ändå en liten påminnelse för kroppen.
 

Vila

Tanken var att jag skulle gå på ett kettlebellspass ikväll men när när det gör ont i ryggmuskler och magmsuklerna på varje steg man tar så tror jag faktiskt att kroppen vill vila lite. Detta blev alltså igår när jag tränade coren efter ett zumbapass. Jag kör varannan vecka med höga vikter och få reps. och varannan vecka med låga vikter och många reps. Det sistnämnda är denna veckans och fy vad jobbigt det är!!! Man tror inte det när man kör 15 kilo mindre än vanligt men efter 25 reps känns det endel. Jag är dessutom överlycklig för jag gjorde 20x5 armhävningar igår för första gången sedan innan jag blve sjuk, alltså för typ 4-5 veckor sedan och det kan jag ju säga att det känns också en del i bröstmusklerna:P

Panik

Ibland kan jag få panik över hur mycket vi förstör vår jord. Då tänker jag att jag ska bli vegetarian eller vegan, jag ska sluta köpa kläder och bara i nödfall kanske köpa ett klädesplagg på second hand någon gång då och då. Sedan tycker jag att man helt ska sluta köra bil och att vi ska sluta föröka oss. Det sistnämnda är faktiskt en grej som jag även tycker är vettig även då jag inte får mina paniktankar om jorden. Jag tycker helt seriöst att man borde införa en barngräns på högst två stycken. Jag antar att många tycker att jag helt störd nu men det är ju ett faktum att det största problemet för miljön och för jorden är överbefolkningen. Inte bara det att vi redan är sjukt många som bor på jorden, vi fortsätter ju att öka i antal också!!!!!
Men egentligen vet jag ju att alla de andra tankarna som att sluta äta kött och shoppa inte kommer att ske. Kanske att jag kan minska mitt köttintag och börja handla mer på second hand men jag vet ju hur självisk jag är och hur kul det är att shoppa, hur bekvämt det är med bil och hur gott det är med kött.. och detta är jag nog inte ensam om att tycka...
 

Halo

Det blev ju ingen "veckans kettlebellsövning" förra veckan men här kommer denna veckans övning och det är Halo.
 
 
Tänk på att stabilisera upp dig med hjälp av magmusklerna. Denna övning tränar alltså magmusklerna (de inre) och armarna.

Pappas flicka

Jag kom precis hem från en jättlång promenad i vättlefjäll med pappa. Jag brukade ofta gå i skogen med pappa när jag var liten men nu var det länge sedan sist. Det var i alla fall väldigt mysigt speciellt att äta picknick. Av någon underlig anledning så smakar mat mycket bättre om man äter det utomhus:D
 
 
Jag måste bara berätta vilken skogsnörd pappa är. Han började gå ut i skogen själv när han var runt 13 år och var ute så länge att hans föräldrar började leta efter honom. Och han går fortfarande ut i skogen och tittar på fåglar och djur minst en gång  i veckan:P
 
Själv har jag alltid var lite mer en "pappas flicka" än vad Johanna var. Jag var oftare ute med pappa i skogen och var ute och snickrade med honom än vad Johanna var då hon umgicks med mamma istället:)
 
 
 

Inspiration

 
Lite inspiration till dig som vill få ut lite mer av din träning speciellt om du tränar kettlebells(enligt mig).
Sätt på tung musik, ta på dig svart kläder som du känner dig snygg i, gärna bara sportBH på överkroppen så känner man sig lite extar fit, och använd träningshandkar (alternativt ridhandskar, som jag använder eftersom jag inte äger några träningshandskar). Hahah det är ju löjligt men man känner sig jäkligt häftig:P
 
Detta lyssnade jag på:D
 

Falafel

Jag känner mig väligt duktig idag. Inte bara det att jag har städat hela undervåningen i huset, tränat kettlebells och pluggat så har jag även gjort egen falafel som är gjorda på bönor istället för kikärtor. Jag har dessutom kokat bönorna själv!!!
 
 
13 falafels:
ca 0,1 l blandade bönor
ca 3 dl broccoli
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt
1 ägg
2 msk maizena
2 msk sweet chilisås
olja och ströbröd till stekning
 
Blanda alla ingredienser i en mixer och forma smeten så som du vill ha dom. Vänd i ströbröd och stek i olja.
KLART:)
 

Lyxfrukost

Idag lyxade jag till det lite med vaniljyoghurt till kaneläpple och TVÅ ägg!!! Lyxigt va!!??:P:P
 
Jag blandade i lite keso också:P
 
Äggen var väldigt små och äggkopparna väldigt stora så de stackars äggen drunknade nästan:(

Äntligen

Idag tränade jag kettlebells för första gången på fyra veckor så nu är jag jätteglad:P!!! Så nu har jag äntligen kommit igång med träning. Jag var på jazzen igår också så jag har VÄRLDENS träningsverk i ryggen idag men det är ändå görr för då känner man att man har tränat:P
 
Tro det eller ej men idag ska jag på opera igen.... Denna gången är det genrep med Turandot som min brorsdotter är med i:)
 

Dagens mat

Min mat idag har verkligen inte varit särskilt bra enligt mig. Så här har jag ätit idag:
 
  • Frukost 08.00 yoghurt blandat med keso och banan och en knäckemacka med lax.
  • Lunch 11.15 Två stekta ägg, en avokado blandat med en tomat.
  • "Mellanmål" 12.45 Två koppar kaffe
  • Middag 16.20 En falafelrulle
  • Kvällsmat Verum yoghur blandat med keso och banan.
Som ni ser är det över fem timmar mellan lunch och middag!!! Inte bra!!! Plus att frukosten och kvällsmaten är i rincip samma sak vilket inte är så varierat. Men, men, man kan inte alltid ta perfekt:P
 
 

Göteborgsoperan

Under helgen har jag spenderat en del på göteborgsoperna då jag i Lördags gick på operan Rosalka med Gustav  och i Söndags gick på dansföreställnigen Hemland? med mamma. Jag tyckte nog bäst om Hemland av dessa två även om det egentligen är helt omöjligt att jämföra dom men jag är lite mer facinerad av dans än av opera. Jag blev dock positivt överskad av Rosalka. Det är första gången jag går på en opera och jag trodde att man skulle tycka att det var lite för mycket men man blev mest imponerad av deras röster. Tänk att kunna sjunga så!!!!
Men Hemland..... Gud va duktiga dansarna var!!!!!! De kunde i princip röra sina kroppar hur som helst och musiken var asbra!!!!
 

Kettlebells

Jag tänkte börja med "Veckans övning". Alltså beskriva en kettlebellsövning i veckan:) Så kasnke ni också kan börja med denna fantastiska träningsform om ni inte redan gör det:P
 
Tvåhandssving
 
Stå mellan en halv meter till en meter ifrån kettlebellen. Börj lätt på knäna men fokusera på att böja i höften.
 
Försök hålla nacken rak. Sedan skuter du fram klotet med hjälp av höften Armarna fungerar bara som hävarm.
 
Något utav det viktigaste är att man spänner magen så att man inte belastar ryggen. Man kan gör ett hysch-ljud när man stöter upp klotet så spänner man automatiskt magen.
 
Klotet skall inte komma över axelhöjd.

Ladies night

 
 
Pappa är inte hemma idag så jag och mamma var ensamma så vi tänkte ha en myskväll med vin och lite gott att äta. Vi satte oss i bilen och åkte till angered med ashög musik i bilen för att inhandla kvällens föda. Antar att vissa tyckte det var lite kosntigt när det plötsligt dånade "ladies night" i hela parkeringshuset i angered:P Det blev i alla fall en väldigt mysig kväll!!!
 
 
 

Ladies night

 
 
Pappa är inte hemma idag så jag och mamma var ensamma så vi tänkte ha en myskväll med vin och lite gott att äta. Vi satte oss i bilen och åkte till angered med ashög musik i bilen för att inhandla kvällens föda. Antar att vissa tyckte det var lite kosntigt när det plötsligt dånade "ladies night" i hela parkeringshuset i angered:P Det blev i alla fall en väldigt mysig kväll!!!
 
 
 

Gul

Nu ska jag snart iväg och dansa jazz. Det är första gången på tre veckor så jag är riktigt taggad men jag kommer antagligen vara helt lost eftersom jag har missat massa koreografi:S Jag tog i alla fall på mig en gul topp så hålls humöret uppe:P Efter jazzen ska jag med Mariella till pingisklubben. Det är första gången för mig så det ska bli kul!!!! Hoppas bara inte att jag blir sjuk igen för jag har lite känningar i halsen:( Jag skulle bli så himla arg om det blev så!!!!!!!!
 
 
 
 

Bra dag

Igår var verkligen en jättebra dag!!! Bland annat så åkte jag med min syster till stallet och red hennes fina häst, Lotus. Han är en bladning mellan varmblod och frieserhäst så han väldigt fin!!!! Sedan åkte jag till Älvängen, till Sofia där vi träffades gamla tjejgänget från ale och hade det jättetrevligt och åt hemmagjord sishi och glasstårta:) Så himla mysigt!!!
 
Sofia, Charlotta, Ellinor, Natalie och Emelie:)
 

RSS 2.0