Sweet transvestite

Älskar!!! Jag måste se denna film!!!!
 

Vår

Eftersom det var så himla bra väder i morse bestämde jag mig för att köpa ett par fina vårskor som jag suktat efter ett tag nu:P Passade även på att köpa en ny träningstopp i en härlig färg!
 
Eller hur är dom underbara!!! Jag hade ett par lika dana fast oranga när jag var typ 7 år:P
 

Som en katt

Jag hittade en så rolig och bra artikel i en iForm-tidning som handlade om att man ska slappa som en katt. Det var fem gerjer man skulle tänka på om man vill göra just detta:
  • Vara nöjd med dig själv
  • Sträcka på dig
  • Spinn - njut av det
  • Låt dig bli smekt
  •  Göm dig

Eller hur låter det härligt!!!!


Aj

 
Jag vet inte vadsom har flugit i min danslärare men hon har börjat att älska danssteg där man rullar omkring på golvet. Och visst, det ser coolt ut om man lyckas ordentligt och visst, det är bra träning men aj vad ont det gör.
 
 
Haha jag vet inte riktigt om man ser vilket kroppsdel detta är men det är mina knän som dom ser ut efter dansen:P

Nails

Jag tänkte att eftersom solen skiner ute och det i alla fall ser ut som att det börjar bli vår även om det inte syns på termometern så målade jag naglarna i en vårig färg. Man vill ju se fin ut när jag för det första ska till mormor för att fira henne eftersom hon fyller år idag och för det andra ska på konsert ikväll med Härlanda kammarkör.
Jag har ju nästan alltid målade naglar och jag brukar fixa dom ungefär två gånger i veckan för det är ungefär så länge dom håller sig fina.
Jag börjar alltid med ett underlack så att inte naglen blir missfärgad och sedan två lager av själva nagellacket och sedan avsluta jag med ett överllack så att det håller sig fint lite längre.
 

Armhävningar

Som ni kanske vet så gör jag ganska mycket armhävningar. Jag började med att klara 50 i rad. Sedam gick jag över till att göra 20 * 5 men nu göra jag istället lite olika typer av armhävningar för att komma åt fler muskelgrupper. Det brukar bli sammanlagt runt 90 stycken.
 
Jag brukar börja med 20 snabba
 
sedan gör jag tio djupa långsamma
 
Sedan gör jag så många jag orkar med tricepsarmhävningar
 
Sedan gör jag resten som är kvar upp till 20 med tricepsarmhävningar på knä
 
Sedan gör jag 20 armhävningar där jag flyttar ut händerna så att det blir bredare mellan armarna.
 
Till sist "klättrar" jag 20 gånger upp och ner på en stepbräda (nu hade jag bara en tvättkorg att tillgå :P)

Sockerkaka

Usch och fy och blä. Jag är sjuk...plus att jag har en sån träningsvärk att jag håller på att dö. Ingen bra kombination eftesom man känner sig typ dubbelt så sjuk när det värker i ben och armar samtidigt som man är snuvig och har ont i huvudet.  Men för att få något gott i tillvaron bakade jag en sockerkaka. Jag har faktiskt aldrig bakat någon sockerkaka förut för att jag har fått för mig att det alltid är godare att baka något med choklad i men nu var det de ingredienserna vi hade hemma så det blev sockerkaka och den blev asgod:D:D
 
Jag kan ju passa på att informera er vad det är för RET-fråga som jag jobar med idag:
Hur kan en hälsopedagog använda KASAM som pedagogisk modell när han/hon försöker få äldre människor att vara mer fysiskt aktiva?
 

RET

Jag kommer vara hemma nu i nästan två veckor för att jobba med RETfrågor eller rättare sagt Reflektiv Extraherande Tentamen. Låter det kul? Nej, det är det inte heller. Man ska skriva tre frågor och sedan besvara dom. Låter kanske inte så svårt men eftersom jag inte är av den reflekterande typen så är det väldigt  svårt för mig! Dagens fråga som jag jobbar med är:
Hur kan jag som hälsopedagog organisera kostrådgivning för överviktiga ungdomar utifrån ett perspektiv där empowerment står i konflikt med paternalism?
 
Nu drar jag till gymmet för att vila huvudet lite:P
 
 

Grahamsbröd med morötter

Så nu är jag tillbaka igen:P Inte för att jag har varit borta men jag har haft ganska fullt upp så jag har inte tagit mig tid till att blogga men nu hoppas jag på några lugnare veckor framför mig!!
Provade att baka ett nytt bröd idag. Det är så härligt med helger där man har tid att laga mat och baka!!
 
 
7 ½ dl vatten
5 dl grahamsmjöl
2 morötter  (ca 200 g)
1 paket (50 g) jäst
2 msk flytande margarin  eller olja
1 msk salt
9-9 ½ dl vetemjöl
 
Koka upp vattnet i en kastrull eller i vattenkokare. Häll det kokande vattnet över grahamsmjölet i en bunke. Rör om och låt svalna till fingervarmt, 37°C.

Skala och riv morötterna fint på rivjärn eller matberedarens rivskiva.

Smula ner jästen i det skållade grahamsmjölet och rör tills den löst sig. Tillsätt morötter, margarin eller olja, salt och vetemjölet. Arbeta ihop till en lös men smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

Stjälp upp degen i en väl smord långpanna, ca 30x40 cm. Platta ut den med mjölad hand. Nagga degen med en gaffel. Skär degen med en bakskrapa i 24 rutor. Doppa bakskrapan emellanåt i vetemjöl så att inte degen klibbar fast. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader,  20-30 minuter. Låt brödet kallna på galler innan det bryts i rutor. 
 
Jag tryckte i lite russin också.
 

Räksallad

 
Jag blev väldigt inspirerad av Mariella i Söndags då hon hade med sig en hemmagjord räksallad så jag bestämde mig för att göra en sådan idag till lunch. Jag vill äta den nu men jag får väl snällt vänta tills klockan slår tolv:P Jag älskar verkligen när man haar fixat mat så att man längatr tills man ska äta. Det är så det alltid ska vara tycker jag!
 
I salladen är det isbergssallad, tomat, gurka, avokado och räkor.
Det är även en dressing till också där man bara blandar creme fraish och sweet chilisås.
 
 

Jazz

Ska snart iväg och dansa jazz. Jag är egentligen helt död för jag har inte sovit ordentligt på hela helgen men det är bara att bita ihop. Man kan inte ana hur jobbigt det är med jazz. Det är inte själva dansen men all styrketräning och teknikträning är helt sjukt jobbig. Jag ska antagligen gå på balett på onsdag eftersom min jazzlärare tycker att det är bra om vi tar lite balettlektioner. Egentligen tycker jag inte alls att det  verkar roligt men det anatgligen väldigt bra:P
 
 

Concierto

Då var det dags för konsert igen då. Denna dock av sakral karaktär:P Kanske inte lika kul som förra konserten men det kommer nog bli väldigt fint i alla fall så om ni inte har något speciellt för er kl 18.00 ikväll så rekommenderar jag er att komma till Johannebergskyrkan!
 
Bild på baksmälledrinken bestående av juice, kokosvatten och kolsyrat vatten:D
Jag mår förhållandevis bra med tanke på gårdagens festligheter och förhoppningsvis känner jag mig ännu bättre efter detta.

Broccoligratäng

Gick upp en timme tidigare idag för att laga lunchlådor:D Jag lagade en broccoligratäng med bacon i. Haha mamma, som var ute på promenad hade känt lukten av bacon lång väg när hon var p väg hem:P Nästa lunchlåde mat som jag ska laga blir antagligne chili con carne.
 
600 g broccoli
2 ägg
2 pkt bacon
1,5 dl matlagningsgrädde
riven ost efter smak
salt
peppar
 

RSS 2.0