Halloween

Idag är det Halloween så GLAD HALLOWEEN på er!!!! Fast jag antaratt ni redan har firat eller ska fira det i helgen eftersom det är vardag:P Fast man vet ju aldrig...:D
Jag ska i alla fall till torpet i helgen och fira med familjen:)
 
SNYGGA LINSER!!! Eller hur??!!!
 

Ortorexi

Ortorexi är en sjukdom som man inte hör så mycket om. Det är när man blir fanatsik med sin träning och mat och att leva hälsosamt. Jag känner själv ibland att jag har tendenser till att få ortorexi så jag försöker verkligen att inte bli  besviken om jag inte hinner träna och förösker att inte tänka för mycket generellt på hälsa. Men det är lite svårt när man pluggar hälsopromotion och allt handlar om hälsa och det är mycket "hälsosnack" med kompisarna.
 
Min lunch idag. Inte så särskilt nyttig men det är i alla fall grönsaker och det gick snabbt att göra:P Någon som har något tips på en dippsås som man kan göra själv så man slipper alla Eämnen???
 

Workshop

Jag kom precis hem från skolan och dagens "lektion" var en workshop där vi hade redosvisning om en artikel som självklart var relaterad till hälsa so vi skulle analysera. Det var väldigt intressant, både att göra uppgiften och att lyssna på de andra. Det har verklkigen kommit igång nu med hälsorelaterade uppgifter vilket det inte var så mycket i början, så man blir verkligen taggad. Nästa uppgift i kursen är att göra en empisrisk studie och jag och två tjejer till ska göra en studie om använding av kosttillskott och syftet varför man använder kosttillskott och ag är astaggad att sätta igång!!!!
 
Vi hade dress code idag på redovisning i vår grupp: kavaj och glasögon:P

Penicillin

Nu kanske jag kan börja blogga lite bättre för nu känner jag mig mycket friskare:) Jag har ju varit sjuk i två veckor men nu har jag börjat äta penicillin och jag känner mig mycket bättre så snart kan jag börja träna igen:) Jag ska dock vänta denna veckan också innan jag tränar så jag blir ordentligt frisk och förhoppningsvis går det snabbt att träna upp mig igen:) Jag har i alla fall roat mig med att plåga min kära mor med kettlebellspass nu när jag inte kan träna själv:P
 
 
 

Vackra Sverige

Så nu har jag gjort halkan!! Det var inte så farligt som jag trode utan mest kul.
Vi åkte i en minibuss till och från Eksjö där halkan var. Och på hemvägen så började solen gå ner och det var så vackert med alla fina färger på träden tillsammans med himlen som skiftade i rosa och orange. Det är då man verkligen uppskattar Sveriges natur!!  Det kändes dock inte så bra när chauffören tog fram sin mobil och skulle fota himlen samtidigt som han körde speciellt eftersom han körde alldeles för fort.
 
Jag föröskte ta ett kort på den fina himle men jag lyckades inte riktigt:P
 
Just nu håller jag på att baka bullar som jag ska ta med mig till kviberg imorgon:)

Halkan

Nu ska jag snart iväg och göra halkan. Jag är asnervös fast jag vet att man kanske inte borde vara det:S Vi kommer åka iväg till något ställe långt bort med traffikskolan och vara borta hela dagen så jag har fixat matsäck hela morgonen så nu hoppas jag att jag inte kommer gå hungrig idag:)
 
Min matsäck idag:)
 
LIte uppdatering på sjukfronten: Jag har fortfarande väldigt ont i halsen och ena örat och ena körteln som man har på halsen är helt svullen:(:( Annars känner jag mig frisk:):)

Understimulerad

Det märks direkt när jag inte har så mycket att göra. Då börjar jag komma på massa "bra" idéer eller börjar planera massa grejer. T.ex så har jag börjat planera både nyår och min inflyttningsfest. Men för det första så är det inte nyår förrän om två månader, som Mariella så snyggt kommenterade på facebook när jag presenterade mitt förslag:P och för det andra så har jag inte ens en lägenhet att flytta in i.... Men det är kul att planera i alla fall:)
 
En liten oufitbild. Hade kjol på mig idag vilket inte är så vanligt:) Jag försökte även visa mina naglar som jag fixade  men man ser inte så mycket:P
 
Närbild på naglarna:)
Jag måste förresten köpa en ny kamera. Jag använder ju min mobilkamera i fall ni undrar varför det alltid är så dålig bildkvalitet. Men tyvärr hatar jag att lägga pengar på elektronik så jag får se när det köpet blir av...
 

Abstinens

Jag är så himla trött på min hals som aldrig kan bli bra. Jag antar att det kommer bli ännu en vecka utan att kunna träna. Jag saknar det, speciellt dansen!!! Jag känner mig ju bra och pigg så det känns som att jag orkar dansa men man ska ju  inte träna när man har ont i halsen eller är lite förkyld för det kan ju sätta sig på hjärtat!
Igår hade vi i alla fall en lyckad konsert i Annedalskyrkan så det kan jag väl glädjas åt:P
 
Jag kan inte heller gå på Boogie woogien som är på onsdag för då ska jag göra halkan....:(
 

Lycklig

Godmorgon!! Detta är en sådan morgon då jag länner mig lycklig:) Detta händer mig ibland och säsrkilt på morgonen. Jag vet inte varför men det bara är så ibland och det är väl härligt?! Idag kanske det beror på att jag är så pass frisk att jag kan gå till skolan idag plus att jag fick ett mail av min körledare om vilka konserter jag kan vara med på i jul. Självklart fick jag massa julkänslor vilket resulterade i att jag har lyssnat på julmsik hela morgonen:P
Nu ska jag iväg och fixa lite grejer innan dagens seminarium.
Hörs snart:)
 
Ville bara visa en bild på en vitchokladmousse som jag gjorde igår. Den blev väldigt god men eftersom jag gjorde ett recept som var till för 4-6  personer och vi bara var tre så blev det väldigt mycket och jag orkade tyvärr inte äta upp hela min portion:(:P

Sjuk:(

Usch va det suger att vara sjuk!!!!!! Man vill göra massa grejer och är rastlös men man orkar ingenting och hela kroppen gör ont och det spelar ingen roll hur man sitter, står ligger, allt är obehagligt. Det har dessutom satt sig på halsen rejält så jag kan knappt svälja och inte prata för den delen heller för förutom att det gör ont så låter det som att jag har något i halsen:(:( Plus att jag har två hemtentor som måste göras men det går inte att koncentera sig när man hela tiden tänker på att man vill svälja men att det inte gå för då gör det ont:(
Haha oj va depp jag låter. Jag är i alla fall glad för mamma och pappa kom hem idag från Paris och dom hade köpt en jättesöt linskopp som ser ut so en uggla:):):)
 

Hälsoråd

Så nu tänkte jag göra ett inlägg som faktiskt lever upp till namnet på denna blogg.
Det pratas ju mycket om hur man ska leva och hur man ska äta och träna men det finns några råd som livsmedelsverket har som jag faktiskt tror är riktigt bra om man vill må bra och hålla en bra vikt:
 
  • Ät runt 500 gram frukt och grönt varje dag
  • Ät fisk 2-3 gånger i veckan
  • Välj nyckelhålsmärkta varor
  • använd flytande margarin och oljor istället för t.ex smör.
  • Välj fullkornalternativen när du äter bröd, pasta, ris
  • Rör på dig 30 minuter varje dag
Det låter väl inte så svårt??

Fredagsfin

Nu är det fredag igen!! Gud va veckan går fort!!. Idag åker mamma och pappa till paris och hälsar på Johanna. Jag är sådär lite lagom avundsjuk... men jag får ju ha huset för mig själv så jag skall väl inte klaga:P Dagen till ära (att det är fredag alltså) så gjorde jag mig lite extra fin i håret med lite flätor. Annars brukar det bara bli nedsläppt eller toffs eftersom det är bekvämast och uppsatt måste jag ha när jag tränar vilket jag gör nästan varje dag.
 
 

Pannkakor?

Till lunch idag blev det pannkakor. Eller jag vet inte om man kan kalla det pannkakor. Jag gjorde dom som jag brukar göra med ägg, mjölk och fiberhusk men idag lade jag i lite majs också för att dom skulle bli mer matiga och sedan lade jag i ost så det blev lite som quesadillas:) Asgott!!!
 
Jag åt dessa specialpannkakor/quesadilas med gräddfil och tomat.
 
 

Höst

Nu är det verkligen höst men det idag är det en sådan dag som man är glad för att man inte bor 1 min från bussen utan är tvungen att gå en bit för att ta sig hemifrån. Termometern visade 0,2 grader när jag hemifrån i morse så det var jättekallt men ändå jättehärligt för det var soligt och jättefrisk luft!
 
 

Godmorgon

Gick upp lite tidigare idag och tog en morgonpromenad innan frukost. Det är verkligen perfekt att gå upp klockan sju. då blir man inte så där seg för att man sovt för länge och inte trött för att man gått upp för tidigt. Det var jättefint ute, frisk luft och himlen var jättefin!!!
 
Sen blev det pannkaksfrukost...

Invigning

Nu har jag invigt mina nya dansskor:):) Jag gick på ett zumbapass och egentligen kanske dom inte är till för just zumba men är jättehärliga att dansa i för man kan verkligen röra fötterna hur man vill, passar asbra till jazzen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Introduktion till fysisk aktivitet och kost ur ett hälsoperspektiv

Snacka om ett långt namn på en kurs. Nu är jag i alla fall klar med den första kursen. Eller jag tror det i alla fall, man vet ju aldrig om man klarade tentan eller inte men man får väl hoppas på det bäst:) Nu har i alla fall nästa kurs börjat och det verkar som att den handlar om lite mer av det man hade förväntat sig av programmet så det kommer bli askul!!! 
 

Tenta

Nu har jag precis gjort min första tenta:-) det kändes ganska bra me man vet ju aldrig...:-P ikväll firar vi detta med lite öl ni vin på obestämd pub men nu först bli det kör:-D

Plock

Lunchen idag blev en salig blandning av vad jag hittade hemma:) Linsgryta med keso,knäckebröd med ägg och senapssill och en halv avokado. Asgott men gud vad jag började längta efter jul när man åt sillen!!! Jag hatara när jag börjar längta efter jul för tidigt för då hinner an tröttna innan det är julafton:P
 

Bilder

Oj förlåt att jag är så seg. Jag skulle ju lägga upp bilder från iFormloppet dagen efter men det blev nite riktigt så men bättre sent än aldrig så här kommer lite bilder:)
 
Lag 1 är taggade inför loppet:):)
 
Jag blev intervjuad:P
 
Glada men trötta efter en mil:)
Hanna och Sara med picknicken som man fick om  man var ett lag som sparng:) Jag kunde tyvärr inte ta del av picknicken för jag hade bråttom till finsittningen men Sara skicka med lite att äta på spårvagnen hem:)
 
 

RSS 2.0