Mellanmål

Måste bara visa vad jag äter till mellanmål. Det är asgott. Skulle kunna äta det som efterrätt. Det är äpple, kanel, vaniljyoghurt och keso:)


Fysikplugg

Idag blr det massa fysikplugg för jag har slutprov i fysik b om två veckor:S Men sedan ikväll blir det röj med gänget så det ska bli riktigt najs:P Nu sitter jag äter lunch. Det blev lite kött kvar från igår när Johanna och Charles grillade så jag tog det:):)


Min dag so far

God dag:) Jag är fortfarande extremt trött från igår och alla intensiva dagar som har varit nu med Tänk om. Det är väldigt sorgligt att det är över nu och att det var sista konserten som man gjorde med alla häriga människor. Jagkan inte fatta att vi snart tar studenten.

Nu äter jag i alla fall lunch och innan det var jag på promenad och gjorde mina dagliga armhävningar. Jag skulle egentligen gått till gymmet men orkade verkligen inte.



Min frukost idag: en tallrik med mild lätt yoghurt, banan och musli


Upptäckte idag på promenaden att det faktiskt börjar bli grönt:)


lunch:)

Sofia fyller år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ett stort GRATTIS till Sofia som fyller 19 år idag!!!!! Hoppas du får en fantastisk dag!!!


Snygga Sofia i Stockholm:)

Idag är det sista konserten Tänk om och vi ska leverera till tusen!!!! Konserten är kl. 12.30 så kom gärna och njut en sista gång!! Om ni vill se lite bilder från konserten kan ni gå in här

Härligt uppvaknande

Fem minuter innan väckarklockan ringer vaknar jag av ett Gomorron, gomorron på grov göteborska. Det var alltså en man som kulle fixa vår panna som pappa precis hade öppnat dörren för. Väldigt härligt uppvaknande i alla fall när man vaknar med ett skratt!!

Nu ska jag försöka ladda om för två konserter idag. Premiären igår gick asbra!!!Vi var grymma!!!!


(Bilden är från en övning)

Härligt uppvaknande

Fem minuter innan väckarklockan ringer vaknar jag av ett Gomorron, gomorron på grov göteborska. Det var alltså en man som kulle fixa vår panna som pappa precis hade öppnat dörren för. Väldigt härligt uppvaknande i alla fall när man vaknar med ett skratt!!

Nu ska jag försöka ladda om för två konserter idag. Premiären igår gick asbra!!!Vi var grymma!!!!


(Bilden är från en övning)

Sminkar oss

Nu sitter vi i en loge och sminkar oss och gör oss i ordning inför premiären:):)


Lång dag

Både idag och igår blev väldigt långa. Vi började 8.25 och har blivit klara 18.00 igår och 17.00 idag. Imorgon är det premiär så tagga!!!! Men innan det är det nationella prov i svenska B. Snacka om fel tidpunkt. Jag har en känsla av att jag inte kommer kunna fokusera ordentligt på att skriva:S

Här kommer i alla fall lite bilder från våra övningar










Pausunderhållning


40+30/dag

Ni kanske märker att jag inte skriver så mycket om träning och hälsa längre men det beror på att jag just nu inte hinner träna så mycket speciellt inte denna veckan eftersom vi har sceniska hela veckan. Men jag har självklart inte slutat med mitt 50armhävningarinnanstudentenmål bara för att jag har lite tid. Jag har nu ökat så att jag gör 40 sedan vila och sedan 30, varje dag för att jag ska klara av att fortsätta öka till 45 och sedan veckan jag tar studenten till 50:)


Stockholmsbilder

Jag är överlycklig för jag hittade alla bilder från Stockholm. Dom fanns plötsligt på min mobil:) Så här kommer lite bilder!!




Anna tvättar DNA



Aningens trötta på fysiklabben.




Snygga glasögon:)


Man blev väldigt motiverad till att träna om man speglade sig här:P


Asgod avokadosallad!!!! Nyttigt och bra:)


Jag och Sebastian var mätta och belåtna efter maten



Det blev mat och drinkar på torsdagskvällen. Här: Natalie med en mojito:P


Bussresan var lång men trevlig:)

Tänk om...

Jag måste ju göra lite reklam för vårt sceniska musikprojekt. Det kommer bli en grym konsert med massa bra musik så kom till teatern i Ale gymnasium!!!


Myskväll

Igår efter övningen så åkte jag bara hem och åt sedan gick jag och Johanna hem till Jasmine. Vi åt nötter och drack vin och pratade. det var asmysigt och roligt att träffa henne för jag har inte träffat henne på hur länge som helst.


Hemma i Göteborg

Nu är vi hemma i Göteborg igen. Jag måste erkänna att det är lite skönt men det beror ju inte på att jag gillar Göteborg så himla mycket mer än Stockholm utan mer på att man var så trött hela tiden och för att vi var tvungna att labba:P Det har i alla fall varit väldigt roligt och den första labbaen var faktiskt lite rolig eftersom vi skulle hitta mördaren på ett mordfall genom att bestämma och gämföra DNA. Annars fick vi även en halv dag ledigt och då gick vi omkring i staden och tittade lite i affärer och sedan gick ut och god mat och drack drinkar:) Jag tog massa kort som jag skulle lägga ut här på bloggen men jag upptäckte igår att av någon anledning så har alla kort försvunnit:( Nu ska jag snart bege mig till skolan för att öva till sceniska

Stockholm

Idag åker jag till Stockholm med klassen!! Det ska bli jättekul även om vi ska spendera den mesta tiden på ett labb men det är alltid kul att åka iväg med klassen. Bussresan skulle ta ungefär 6 timmar men vi ska stanna i Örebro och äta men jag har ändå laddat upp med lite mellanmål att ha på färden:)

Jag åt en ordentlig frukost idag så att jag även ska klara av skoldagen som jag har innan vi äker till Stockholm. Den bestod av en äggmacka, laxmacka, ett glas med yoghurt ich en kopp kaffe.


frukost


Trött Isabel visar upp lite mellanmål bestående av två päron och en påse nötter.

Om ni missade Banga inte igår så finns den på svtplay:)

Cancer av godis

Jag tittade lite på vetenskapens värld igår där det handlade om att man kan få canscer av godis. Det är tydligen nått med att det utsöndras insulin när man äter godis och mycket socker och då ökar delningen av något slags tillväxthormon som då kan ge upphov till cancer. På programmet gjorde de en undersökning där två personer, en äldre kvinna som aldrig tränar och en yngre kvinna som tränar ganska mycket, åt en tallrik godis och sedan kollade insulinhalten i blodet. Den yngre kvinnan med mycket muskler hade mycket lägre insulinhalt än den äldre kvinnan. Detta programmet gjorde mig ännu mer motiverad till att träna och bygga upp stora muskler så det inte blir lika farligt för mig att äta godis:P



Banga inte

Jag var med i en kortfilm som spelades in 2010 som heter Banga inte. 2011 var den med i Göteborgs filmfestival och den har även varit med i Berlins filmfestival. Det var extremt roligt att vara med och spela in en film och idag går den på svt2 kl22.45 så missa inte den. Jag tror annars att den kommer att finnas på svtplay men jag är inte helt säker:)


Svenska

Nu är första delen av svenska nationella gjort:) Det var ett tal som vi skulle hålla och mitt handlade om kroppsideal. En text som jag talade om var denna. Det kändes riktigt bra så nu hopas jag bara att min lärare hålle med mig:) Nästa del har vi nästa vecka mitt i alla sceniska-övningar så jag hoppas att jag kommer kunna koncentrera mig och skriva en bra text istället för att tänka på krigsdanser och candymantext.

Stallet

Idag har jag varit med min syster, Helén i stallet och ridit på Lotus som är Heléns häst. Han har precis blivit inriden men han var jätteduktig. Det var askul att rida för jag har inte gjort det på aslänge. Det är dessutom asbra träning att rida och jag anar att jag kommer ha världens träningsvärk imorgon:P





Cupcakes

Idag har jag bakat cupcakes som jag ska ha på studenten. Jag har tänkt att ha små cupcakes men receptet var för 12 stora  så jag provade idag hur många små det blev. Resultat: 42 st
Dom blev i alla fall väldigt bra men just nu känner jag mig mätt och äcklig efter allt sött:P



Johanna hjälpte till:)


Kontiki

Det var minst sagt en ganska hektisk dag igår med träning, shopping, födelsedag och till sist kontiki. Det var i alla fall väldigt trevligt både hos Helén och sedan på kontiki men jag hade hoppats på att de skulle komma lite fler till kontiki då det var tänkt att vara en klassreunion.



Tre favoriter

Jag har tre låtar nu som jag lyssnar på om och om igen:) Antar att det kommer sluta med att jag kommer vara astrött på dom om typ tre veckor:P
Nu ska jag snart iväg till gymmet och träna och sedan åker jag till stan och firar min syster som fyller år idag och sedan ska vi till en liten reunionfest med gamla klassen på Kontiki:)

Middagen igår

Vaknade upp med världens träningsvärk i benen och rumpan så kettlebellsen gjorde sitt jobb igår. Känner dock inte i magen vilket jag trodde att jag skulle göra:)

Middagen igår hos Anna var i alla fall väldigt trevlig och maten var asgod!!! Missade att ta kort på förrätten som var sparris med någon typ av sås!! Alla var ganska trötta så det slutade med att vi satt och kollade på massa Big bang theory. Har aldrig sett det förrut men det var asrolig. Det värsta är ju att man känner igen sig lite eftersom man går i en naturklass:P


Limekyckling med ris


Bästaste Johanna och Mariella


Anna förbereder efterrätten


vit choklad-Creme Brulée


ANNA!!!!!


Så himla coolt!!! Det är pärlplattor som Anna har gjort:)

Kettlebell

Nu har jag varit på ett kettlebellpass för första gången i mitt liv och jag älskar det. Det var verkligen den perfekta träningen för mig, intensivt under korta perioder. Jag gillar ju inte när det är sega, långsamma grejer. Så nu är man så där härligt seg i kroppen och jag anar att jag kommer ha lite porblem att ta mig upp ut sängen imorgon:P

Nu ska jag snart iväg på en försenad födelsedagsmiddag hos Anna:)


Känns inte riktigt som lov

Förstår inte riktigt hur jag alltid lyckas boka upp hela lov med saker så det inte känns som lov. Jag har gjort en lista över vad jag ska plugga varje dag så att jag slipper känna mig stressad efter lovet för att jag inte har gjort något. Det känns i alla fall bra att Johanna har mer plugg än vad jag har:P Fast många grejer som är uppbokade i veckan är i alla fall roliga grejer som t.ex prova på kettlebell, gå på en konsert på Sticky, syster som fyller år och reunionfest med grundskoleklassen:)


Har inte så mycket kvar nu bara 9 uppgifter:)

Påskhelg

God kväll:) Jag sitter just nu och avnjuter en skål med a-fil toppat med lite mango. Nu är vi hemma igen från påskfirandet i torpet. Det har varit mycket påskmat och mycket godis men jag har faktsikt inte försummat träningen helt även om vädret har varit lite taskigt att träna i.
Det första jag gjorde när jag kom hem var i alla fall att bege mig till gymmet på ett två timmars långt zumbapass så jag är redigt trött nu:P

Här kommer lite bilder från helgen



Ute, själv, på en promenad i det härliga vädret medan Johanan satt inne och pluggade fysik.


Äggfrossa är ju ett måste på påsk

Pissen fick följa med denna gången.


Johanna och mamma vid påskelden




Jag var tvungen att ta med en bild på det jag åt till middag idag efter zumban. Det var ett recept som vi hittade i en tidning och det blev väldigt bra så den måste göras om:)

Glad påsk!!!

Glad påsk på er!! Det är ju inte påskafton idag men jag vi åker till torpet och firar lite påsk där så jag kommer inte kunna blogga i helgen. Vi firade även lite påsk igår med syskonen och desa familjer och efter det gick jag och Johanna till Sticky. Vi orkade dock inte stanna så länge för det var sjukt mycket folk där.


Sjunga

Idag ska vi sjunga på två ställen. Jag tror att det var två äldreboenden. Det ska bli jättekul att göra något annat än bara vara i skolan. Jag har inte riktig vetat vad jag ska sjunga för vi har inte haft lång tid på oss att öva in något och vi har bara piano till hands men det blev Gabriellas sång tillslut:)


Koffeinfritt kaffe

Nu har mamma köpt koffeinfritt kaffe. Det är asbra för då kan man även dricka kaffe på kvällen utan att behöva sova dåligt. Förrut kunde jag dricka hur mycket kaffe som helst och sova asbra men det kan jag av någon anledning inte längre så nu försöker jag inte drick akaffe senare än kl tre på dagen.


Auberginelasagne

Det blev ett nytt recept på lasagne som stod på menyn idag, nämligen auberginelasagne. Det var väldigt gott men smakade inte alls lasgen. Det kanske beror på att det inte är någon pasta i det och inte heller någon köttfärs.


Det är alltså stekt aubergine varavat med en het tomatsalsa och mozarella

Plugga, plugga, plugga

Imorgon har jag ett gigantiskt biologiprov. Det känns som ett slutprov eftersom det är så sjukt mycket som man ska kunna, men, men det är bara att kämpa på. Till middag blev det lax så jag hoppas att jag blir smart och håller mig koncentrerad på provet med alla omega-3fettsyror:P


Drink

Så, då har man fått i sig denna drink som är full av C-vitamin och massa annat nyttigt. Nu bär det snart av till gymmet för lite styrketräning och ZUMBA!!! Johanna hade förresten ett zumbapass idag i skolan så jag hoppas att det har gick bra för henne.


Den smakar nästan lika illa som den ser ut tyvärr.

Jag läste för övrigt en rolig krönika i metro idag: Inte ens Bockstensmannen kan klaga

Dagnes outfit

Dagens outfit idag är då sportkläder eftersom det är Time out-konsert. Vi har fått var sin t-shirt i olika färger och med en bokstav på ryggen. Jag har bokstaven a på ryggen eftrsom jag är allt och färgen röd eftersom jag står i den röda OS-ringen:)


RSS 2.0