Grattis till studenten Johanna!!!!!!!


Idag tar Johanna studenten!!! Det är jättekul och jag är så stolt över henne!! Visst är hon fin:) Nu ska jag fortsätta att förbereda allt som ska fixas inför mottagningen:)

Nu börjar det

Nu börjar jag träna inför nästa projekt, nämligen att springa midnattsloppet som är en mil långt. Jag är ju inte riktigt klar med mitt nuvarande projekt: 50 armhävningar innan studenten men det är bara några dagar kvar så jag tänkte att jag lika gärna kunde börja på ett nytt. Jag har precis varit och sprungit 5 km. Det är första gången i mitt liv som jag springer så långt men det gick bra:) Jag sprang på 30 min så det kändes bra eftersom vi har anmält oss att springa midnattsloppet på ungefär en timma


Stretchar vaderna efter springturen:)

En gammal goding

Åt en gammal goding till frukost idag nämligen yoghurt med banan och musli men jag la i lite keso också för jag älskar konsistensen på keso så jag har det i typ allt:)



Gårdagen blev förresten  väldigt trevlig. Det var jättehärligt att vara ute vid havet men lite jobbigt eftersom jag hade höga klackar och vi gick omkring och skulle ha poängpromenad:)


Mamma och Johanna var väldigt fina:)

mellanmål

Nu ska vi snart åka till min fastre och fira henne för hon har fyllt 60 år:) Och innan det åt jag mellanmål bestående av massa nyttigheter:)


Keso med cashewnötter och honung


Knäckebröd med kalkon och paprika


De senaste dagarna

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera men jag skyller på vädret:P Man vill ju inte sitta inne framför datorn när det är 30 grader ute:)

Men här kommer lite bilder från de senaste dagarna




Johanna som sagt bal i onsdags och hon och hennes kompisar kom till balen i en limo:)



I torsdags var det kör och efter kören grillae vi korv och sjöng i en park. Väldigt mysigt


Senare på kvällen gick vi förbi valand där Shillerska hade bal för att träffa Mariella och Anna och kolla på deras fina klänningar


Igår hade vi redovisning i historia-biologi-arbete



Sedan åkte vi hem till Sofia och badade

Idag blir det mest plugg inför mitt sista prov som jag har på måndag och ikväll ska vi på 60årskalas:)

Johannas bal

Åhh nu har Johanna bal och hon är såå fiin!!!!!!! Vi kom precis hem från stan för vi var och kollade när hvidtfeldska tågade ner för avenyn till valand. Det var jättekul och se men man blir väldigt sugen på att gå på bal igen.


Hon åkte och mötte upp Sandra och Maria innanså tog med sig lite bubbel:P Visst är hon fin!!!

Lyxfrukost

Idag gjorde jag iordning en jättegod frukost. Just nu sitter jag i skolan med stackars sjuka Natalie och väntar på att lektionen ska börja:)


Mammas bröd med pastej-grurka och philadelphiaost-skinka-tomat och kesella med bär:)

Nu joggas det för fulla muggar

Jag läste idag i metro att det nu inför beachen 2012 joggas för fulla muggar. Det har blivit vanligare att man träanr sig i form istället för att gå på olika dieter och det tycker jag låter jättebra och mycket hälsosammare:) Det är ju självklart viktigt att äta bra också men att börja träna är alltid en bra början. Jag tänkte själv börja jogga eftersom jag eventuellt ska springa midnattsloppet som är en mil.


Artikeln hittar nu här


Mellanmål vid vattnet

Idag efter skolan åkte jag in till stan och träffade Johanna. Vi köpte några nektariner lite nötter och vatten och gick och satte oss vi kanalen och åt mellanmål i solan. Det var jättemysig men nu är man hemma igen och ska plugga till de sista grejerna man har i skolan. Jag är så avundsjuk på Johanna för hon har ingenting kvar i skolan nu.


Frukostvideo

Min första videoblogg:P


MRL, modevisning, kalas

AA det är väl det jag hunnit med idag: MRL (första gången jag provar det. Det var Sara som fick med mig så det var kul) Sedan var det Fässbergsgymnasiets modevisning i nordstan. Johanna och Sara gick där förut så de kände några som var med och sedan åkte vi och firade Emilia som fyller 6 år idag:)



Kanske nått för mig och Johanna:P


Emilia bjöd på korv och bröd och hemmagjord prinsesstårta ute i det härliga vädret:)


Måste ju ta med en bild på dagens middag också:)


Massa mat

Det känns som jag har varit mätt hela dagen idag:D Härligt:) Men jag har tränat också...POWERSTRIP!!!!Det var asroligt. Sedan åkte jag direkt hem till Natalie där Charlotta, Sofia, Ellinor och Emelie satt och åt kladdkaka och blåbärspaj så jag var ju tvungen att smaka på det:P Nu har jag och Johanna precis ätit middag så nu sitter jag i soffan och jäser medan jag väntar på att Mariella och Sara ska komma och vi ska planera vår resa till Paris i sommar:)


Hemmagjorda burgare med gorgonzola:)

Balen

Det blev en grym kväll igår och här kommer lite bilder:)


Jag och min fina baldejt Filipé


Bästaste vännen Natalie och jag:)


Stefan och Filipé



Lunch

Dagnes lunch blev grillad ost och aubergine i pitabröd. Det var extremt gott och mättande vilket är bra då jag måste äta mycket och bra inför balens alla glas vin:P


Jag hittade receptet i icakuriren. Dom brukar ha jättebra recept där till hela veckan där dom både "veckans veggo" och "veckans omega 3"

Rosé och jordgubbar

Riktigt sommarkänsla idag, trots vädret, när man har varit och inhandlat rosévin och jordgubbar som vi ska ha imorgon innan balen:) Kanke inte så nyttigt med vinet men jordgubbarna är nyttiga i all fall!


Omröstning

Det är ju snart bal både för mig och Johanna. Jag ska fixa min frisyr på salong men Johanna ska göra sin själv och här kan ni vara med och påverka vad hon ska ha för frisyr. Rösta på den ni tycker hon ska ha!!!

Frisyr 1:





Frisyr 2:






Slutspurt

Nu börja slutspurten för mitt armhävningsprojekt. jag tar ju studenten om ca 2,5 veckor och då ska jag klara av att göra 50 armhävningar. Så nu börjar jag göra mina 45 armhävningar varje dag för att jag sedan saden innan studenten ska göra 50:):)

Åter igen vill jag bara visa vad jag åt till frukost idag:)


Kaneläpple med keso och mild lätt yoghurt, knäckebröd med ost, salami och ruccola och en kopp kaffe:)

Balettakademin

Nu tror jag att jag har bestämt mig för att söka till den treåriga musikalutbildningen på balettakademin. Jag har ju egentligen tänk att bli dietsit men efter några alvarliga snack med mina msuiklärare så ska jag i alla fall försöka komma in. Det dumma är att det är så dyrt. Det kostar 900 kr att göra intagningsprovet och sedan kostar det 25.000 per termin. Men det kan det nog vara värt. Sedan kan jag utbilda mig till dietsit senare i livet:)  Jag har ju alltid, sedan jag var liten, viljat bli musikalartist men det har känts som något omöjligt men nu när mina lärare säger att jag sak söka så ska jag nog ge det en chans:)


Uppladdningsfrukost

Nu sitter jag och äter frukost och är lite smått nervös eftersom vi ska ha slutprov i fysik b idag. Men jag laddar upp med en jättegod frukost som mamma har har gjort:)


Proteinpankakor:) 1 port: 1 dl mald havregryn, 2 ägg, 1 dl minimjölk, salt, hallon


Jag ska även ta med mig en liten slize av denna paj som jag gjorde igår för att ha som mellanmål på provet. Hoppas inte alla blir arga på mig för att et luktar:S:P

Gårdagen

Eftersom jag inte gjort något särskilt idag kan jag ju berätta lite mer om vad jag gjorde igår:)


Bakade minicupcakes:) Jag provade ett recept som jag ska ha p min studentmottagning. Dom blev asgoda:)


Sedan cyklade jag och Johanna till angered och tog en vagn in till stan för att heja på Sandra och Maria som sprang Göteborgsvarvet. Missade tyvärr Maria men jag vi hejade på hennes bror i alla fall:) Jag såg även en från min skola och min rektor som sprang:) Någon gång vill jag själv springa men jag får nog springa några mindre lopp först:)

10 dagar kvar

Nu är det ungefär tio skoldagar kvar tills jag tar studenten!!!:) Jag har faktiskt ångest för jag vill inte sluta gymnasiet. Jag älskar ju Ale gymansium!!! Men jag har ju faktiskt en del kvar i skolan närmare bestämt fyra saker:
Fysikslutprov!!!!! 14/5
Bal 17/5
redovisning arbete om abort 25/5
Teoretiskt röstprov typ på stämbanden 28/5
Skriva en bokbaksida av
Simon och ekarna senast 31/5
JAG TAR STUDENTEN!!!!

Jag har under hela terminen varit rädd att jag ska tappa motivationen nu i slutet men den känslan har inte kommit....förrän nu:( Vilket är extremt dåligt eftersom jag har slutprov i fysik B på måndag men jag få helt enkelt ta mig i kragen och kämpa ända in i mål:):)


Jag hyrde simon ekarna så att jag kan skriva en bra baksida:) Jag har redan läst boken så jag tänkte att det skulle vara kul att se filmen också:)

Cirkelträning

Nu ska jag snart åka till skolan för att ha sånglektion och tidigare i morse gjorde jag cirkelträning som jag avslutade med ett kokt ägg:P Jag har provat det passet förrut och då fick jag världens träningsvärk i rumpan och det lutar åt att jag kommer få det även denna gång eftersom jag redan nu känner av en del i just rumpmusklerna:)


Lyckad konsert

Det blev en väldigt bra konsert för Sofia var så himla duktig!!!!! Nu är det snart läggdags för mig men först ska jag träna på en dans som vi ska göra på studenten:):)


Sofia har konsert

...idag kl 19.00 i Ale gymnasium och jag tycker faktiskt att man ska ta sig tid till att gå och kolla för det kommer bli en asbra konsert med massa olika sorters musik. Det är då Sofia Danielsson som är huvudpersonen och som ska spela både piano, tvärflöjt och gitarr plus att hon ska sjunga!!!


Finn ett fel


Det är nått som inte riktigt stämmer här:P

Jag såg detta när jag var ute och gick med mamma. Jag hade inte med mig mobilen då men när jag sedan kom hem tog jag mobilen med mig och cyklade tillbaka för att ta ett kort på denna aningens komiska situation. Eller är den kanske sorglig. Jag fattar inte hur människor kan slänga massa skräp ute i naturen!!!! Fattar man inte att det förstör!!!!

Biologiplugg

Jag sitter och försöker plugga lite fysik samtidigt som jag äter mellanmål för att jag ska klara av att träna:) Har inte alls lust att träna idag men jag får ta mig dit ändå för när jag väl är där kommer nog endorfinerna göra sitt så att man känner sig mycket bättre:) Nu vet jag förresten vad endorfiner är lite mer ingående eftsro vi läser om nerver i biologin:) Väldigt intressant men samtidigt inte så roligt att sitta och plugga inne när det är så fint väder.


Min snygga bild av en nervcell:P


Äpple med kanel och keso och mild lätt yoghurt:) Och kaffe i min snygga islandmugg


Härlig söndagsmorgon

Min dag startade väldigt bra idag:) Jag började med en frukost bestående av havre- och quinoagröt med linfrön och ägg och på gröten hade jag bär och keso. Det är inte riktigt lika gott med bara bär men det är bättre än sylt eftersom det inte är något tillsatt socker:) Sedan övningskörde jag till hjällbo där jag och mamma sprang en runda på ungefär tre kilometer. Nu sitter jag och pluggar biologi medan jag väntar på att min bror och hans familj ska komma hit och äta lunch:)


Träningstips

Har lite brist på blogginspiration. Antagligen för att jag inte har gjort så mycket idag. Jag har mest pluggat fysik och biologi men jag hann även träffa Sara för att gå på zumba så det var i alla fall kul:)
Jag såg nu när jag gick in på internet lite träningstips som verkade bra:) Här är dom

Film från sceniska

Här kommer några filmer från sceniska:)

Bodybalance

Idag har jag provat bodybalance för första gången och det var jättehärligt, avslappnande men samtidigt jobbigt för musklerna eftersom det är mycket statisk träning:) Det är synd att det bara är på torsdagar eftersom jag vanligtvis har kör samtidigt som bodybalancen:S

Just nu försöker jag plugga fysik samtidigt som jag växlar mellan lets dance och du är vad du äter men det går inte så bra:P


Träning ute

Jag struntade i att gå på SH´bam idag för det va så himla fint väder så jag gjorde ett pass som jag hittade i en av mammas hälsotidningar. Jag varvade med att springa runt ängen(typ 400 m) och göra olika styrkeövningar:) Det var ashärligt att träna ute i solen och förhoppningsvis fick jag lite färg också:P


Ny typ av utfall


Och en till variant


Snacka om jobbig tricepövning. 3*8 per ben:S


och självklart en magövning

Det var även lite fler övningar t.ex knäböj och sedan hopp med knäböj men jag lyckades inte få någon att fota dom övningarna:P

Sol hela dagen

Det har varit extremt härligt väder hela dagen idag:) Jag gick upp kl nio och pluggade fysik på förmiddagen sedan har jag varit ute i princip hela dagen. Vi tog en promenad och hamnade på en lekplats och sedan gick vi till angered där Charles och Johanna köpte glass och jag köpte ett päron. Sedan gick vi hem och grillade och åt ute i trädgården. Så det har varit en väldigt härlig dag.



Nya tag

Igår var det valborg och det firade vi med att först gå och kolla på kortegen och sedan åkte vi hem till Mariella och hade det trevligt och var extremt onyttiga:P Men idag börjar jag med mitt godisförbud som jag ska ha fram till studenten så att jag ska komma i min studentklänning ordentligt så nu är det slut på massa onyttigheter:)


Såhär började det i alla fall:)

RSS 2.0