Mat idag

Jag tänkte visa er vad jag har ätit under denna dagen som både har bestått av en anställningsintervju och Sh´bam:)


Till frukost blev det havregrynsgört med massa protein i, i form av ägg och keso.


Sedan mellanmål vid nio eftersom jag inte ätit sedan kl sex.


Lunch i skolan.


Detta packade jag med mig på morgonen för att ät amackorna innan intervjun och sedan baren innan träningen.


Efter träningen blev det hamburgare till middag som blev en ganska sen middag, typ kvart i åtta.

Så det har jag ätit idag. Vad tycker ni??

Intervju på Liseberg

Idag var jag på intervju på Liseberg och det kändes jättebra och det var en väldigt rolig intervju som jag antar att inte särskilt många företag har. Senare på eftermiddag fick jag ett telefonsamtal från Liseberg och tydligen tyckte dom också att jag hade gjort bra ifrån mig för nu är jag kallad på en till intervju imorgon för Burger King på Liseberg:):)

Nu blir det snart mindfulnessyoga och en kopp te som avrundning på denna fantastiska dag:P


Nya byxor

Idag invigde jag mina nya träningbyxor. Välidgt snygga enligt mig!! Det är ju måndag så träning bestod såklart av zumba plus lite annan styrketräning:)


Aningens suddig bild men man ser i alla fall hur byxorna ser ut.

11 timmar

Haha, jag var ordentligt trött efter denna helgen. Jag somnade innan nio igår och vaknade av väckarklockan kl 8 idag = 11 timmars sömn, gött!! Nu ska jag snart iväg till skolan. Jag älskar måndagar för då har av bara estetisk verksamhet, alltså dans och rytmik och sedan studietid där jag och Natalie idag ska kolla igenom vårt projektarbete för att imorgon skicka in vår preliminära rapport:)

Veckans regel är tyvärr återigen samma som förra veckan. Men jag tycker att det var en sådan bra regel så den är allt värd två veckor:)

Promenad

Måste säga att denna helgen har varit väldigt trevlig!! På marstrand övade vi en del men vi badade också i polen och badade bastu till långt in på natten. Igår efter hemkomsten bar det av till "tvåkanten" för att fira Dick som fyllde 60. Grattis till honom!!! Detta roliga och knäppa firande blev dock inte så långdraget så jag fortsatte till myskväll med kören hos Gustav. Även detta blev väldigt lyckat så idag har jag bara tagit det lugnt och njutit av det fina vädret. Jag var dock inte lika duktig som Johanna som sprang 5 km men imorgon blir det nya tag med träningen!!


Jag och mamma promenerade


Rosig efter löprundan:)


Marstrand

Idag bär det av till Marstrand med Göteborgs ungdomskör, världens härligaste gäng, för att ha ett litet minikörläger. Vi kommer öva i massor så att vi sedan ska kunna leverera enastående konserter!!:P


Bilden är från när vi var i Tyskland på väg till tävling i Prag:)


Sverige är ett jämställt samhälle??

Ja.. är Sverige ett jämställt samhälle? Kolla in Natalies blogg!!!http://narcissa.blogg.se/


Torsdagsmorgon

Nu är det Torsdag morgon vilket betyder att jag har sovmorgon. Men självklart utnyttjar jag tiden till att träna och dagens träning blir ett nytt pass som stod i en tidning. Det är cirkelträning  vilket enligt mamma är jättejobbigt så det ska bli spännande att se hur det blir. Jag har tänkt att varje torsdag ska jag prova något nytt eller något som jag inte gjort på länge just för att "överraska" kroppen. Jag gör ju min vanliga styrketräning och dans på måndagar och onsdagar där jag kan utvecklas och ta högre vikter men kroppen är välidigt bra på att anpassa sig och vänja sig vid vissa övningar så det är bra att göra något nytt ibland så blir man ännu starkare:)



Jag laddar upp innan träningen med gröt. På gröten har jag hemmagjord äpplemos och keso.

Efter träning

Nu har jag kommit igång igen med träningen och jag "värmde upp" med att bara gå på ett pass SH´bam och inte någon mer styrka eller något. Det var väldigt roligt och det kändes som att jag hade massa energi nu när jag inte tränat på typ en vecka. Efter träning fyllde jag såklart på med energi i form av en skål med bär och keso och en apelsin. Jag klippte även till en T-shirt som jag har tänkt ha när jag tränar:)



Jag klippte upp vid halsen och vek upp ärmarna och sydde fast dom så att dom "stannar" så. Gult är inte fult!! Det är kul med lite färg på kläderna när man tränar tycker jag!!!

Semledagen

Idag är det semledagen så självklart har man ätit en semla. Det var inte bara en vanlig semla utan en hembakad semla av min kära mor. Det som är så bra när man gör egna semlor är att man själv kan betsämma mängd mandelmassa och storleken på semlan. Jag föredrar en lite mindre semla så man slipper känna sig spyfärdig efteråt. Innan semlan så åt jag en lite lättare middag, broccolisoppa:)



Gohealthy

Jag känner mig väldigt glad och nöjd nu eftersom jag och Natalie har varit jätteduktiga och jobbat med vårt hälsoprojekt som också heter gohealthy (denna bloggen var från början tänkt att handla om det projektet). Vi är snart klara med rapporten så vi kan snart börja med redovisningen!! TAGGA!!!:P Jag blev ännu gladare när Johannna ringer när jag sitter på bussen hem och säger att hon kan möta mig nere vid bussen så jag fick en rolig promenad hem också med bästaste systern:)


Här satt vi med våra snygga datorer och jobbade:) Colaburken passar inte riktigt in på tema hälsa men ibland behöver man en sockerkick för att orka med:P



Min snygga syster som var så snäll och gick och mötte mig nere vid bussen:)


Myspys

Jag känner ig fortfarande inte helt frisk så jag struntar i att träna idag. Istället ska jag bara mysa och kanske plugga lite men idag blir det bara lätt plugg om stämbanden. Ska nog tända ett par ljus också för att riktigt komma in i mysstämning:P

Eftersom veckans regel handlar om att äta ofta tänkte jag lägga upp en bild på mitt mellanmål idag: En skål med mild lätt yoghurt med musli och päron.



Suddig bild på min mysoutfit. Jag älskar dom byxorna. Det är mammas men jag använder dom nog mer än vad hon gör:P


Regel: Ät ofta

Ät var 3-4 timma. Detta håller igång ämnesomsättningen och håller din blodsockerkurva stabil. Jag brukar äta melllan 5 och 6 gånger per dag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmat.

Tänder

Jag vill bara berätta för er hur jag rengör mina tänder. Jag försöker vara ganska noga med detta eftersom jag har en retainer eftersom jag har haft tandställning men självklart är jag noga med mina tänder eftersom jag vill att de ska hålla hela livet. Jag hade antagligen inte varit lika lika noga med dom om det inte hade varit så att mamma är tandsköterska och därmed har man väl blivit en aning hjärntvättad:P


Jag börjar med att göra rent med soft-pick eller granar som jag kallar dom. Sedan borstar jag tänderna med en vanlig tandborste. Sedan tar jag med en mindre tandborste på de ställen där det är svårt att komma åt med den vanliga och sedan avslutar jag med att skölja med flux:)

Attgöralista

Min räddning mot stress är "attgöralistor". Jag gör en nästan varje dag. Det är alltid massa småsaker som jag måset göra och jag känner mig inte lugn förrän jag har skrivit ner allt på ett papper. Då slipper man känslan av att man måste komma ihåg allt och hela tiden vara rädd för att man har glömt att göra något.


Boostar mig

Jag försöker proppa i mig massa vitaminer eftersom jag inte känner mig helt frisk. Jag var på gymmet och skulle gå på box men jag struntade i det för jag mådde dåligt. Jag gick på hem och åt tacorester till lunch plus en drink som innehåller juice, nyponplver, nässlepulver och linfröolja (natlies recept:P) och nu äter jag torsk och grönsaker. Hoppas att jag blir frisk till nästa vecka nu!!!:)


vitamindrink


Jag frågade Johanna vart hon hade lagt torsken som behövde tinas. Ja.... Ganska smart eller??


Och detta blev dagens middag:)

Myskväll med de bästa

Sara och Mariella åkte precis så nu är ska jag gå och lägga mig så jag orkar med morgondagens boxpass:) Vi har mölat tacos och fruktsallad med grädde och haft det väldigt mysigt. Självklart stod även hemmagjorda "med andra ord" på kvällens schema. Sammanfattningsvis, en riktigt trevlig kväll!
God natt och puss och kram<3<3<3<3:P







Notera motivet på muggen:P






hej

Mariella gästbloggar i hemlighet hehehe. Idag har isabel ätit jättemycket tacos, chips och grejer. Rätt så illa om du frågar mig. Igår kom hon hem jättesent efter att ha förtärit massor av alkohol (fett med kalorier) tillsammans med mig, och när hon kom hem åt hon två bitar choklad. MOAHAHHAHAHAHA
måste gå nu, xoxoxxx Mariella

Sara gästbloggar!

Hej!
Idag ringde jag Isabel precis en timma innan ett zumbapass skulle börja och frågade henne om hon ville hänga på. Hon skulle precis ta sin dagliga promenad och ombytt och klar var det bara att skynda sig ner till angered och ta första bästa spårvagn till sportlife almedal. Tio minuter innan vi skulle mötas upp får jag ett sms om att det krånglar med spårvagnen och att hon skulle bli sen. Jag går in på gymmet och hämtar ut min biljett, sätter mig i soffan och börjar bita på naglarna, nervös som jag var för att hon inte skulle hinna. Jag ringer typ femhundra gånger men hon svarar inte. Tillslut går jag fram till kassan och får personalen att ge Isabels biljett till mig. Precis när passet ska börja kommer hon äntligen och jag kan pusta ut. Passet var väldigt roligt. Ledaren var bra och blandade in många olika dansstilar. Det var även första zumbapasset för mig när de visar stegen utan musik innan och det är ett plus. Efter dansen köpte vi frukt på willys och stod i världens längsta kö!! Sedan satte vi oss i bilen och åkte hem med lite go musik i öronen.




Bjuder på en bild på mig och Isabel sen i somras när vi var i Mexico och hälsade på hennes syster och barn. Längtar tillbaka otroligt mycket, speciellt när man tittar på alla underbara bilder! Ha en bra kväll allesammans! :)

Plugg

Vaknade av väckarklockan idag som var ställd på 08.00 och mådde riktigt bra med tanke på gårdagens kväll på Sticky. Det blev ju inte precis sämre av att det var strålande solsken ute så jag tog på mig min nya topp och lackade mina naglar svarta och åt en god amerkansk frukost som mamma hade fixat. Denna frukost avnjöt jag tillsammans med Mariella som sov över inatt:)
Nu är jag hemma igen efter att ha varit i Nödinges bibliotek med Natalie och jobbat med vårt projektarbete:) Det känns som att vi har läget under kontroll nu även om det är en del kvar att göra:)



Toppen är från Gina tricot och kostade bara 50 kronor så jag är riktigt nöjd med det köpet:P


Vi har varit så duktiga idag!!!

Gasmask

Nu har jag äntligen fått använda de roliga gasmaskerna jag fick syn på i tisdags inne på firman och blev genast förälskad. Man ser ut som ett djur när man har dom på sig. Väldigt roande:P




Snyggt eller hur!!!!

Regel

Jag hade totalt glömt av att nämna något om veckans regel. Det beror nog på att jag har jobbat nu varje dag men det är i alla fall samma regel som förra veckan så ni får fortsätta med utfallen!!!!
Klockan är nio så då det är dags att gå och lägga sig för att orka med ännu en arbetsadag på Sisjö skadeservice:)

Världens bästa syster!!!

Idag är det Alla hjärtans dag men jag känner mig lite dålig för jag har inte köpt nått till någon men däremot fick jag ett par väl behövda strumpor av mamma. Jag fick även en ask geléhjärtan av Johanna, världens bästa syster som är i Paris. Jag har ju inte fixat nått till henne för hon är ju i Paris men hon hade förberett denna ask och ett gulligt kort som låg i hennes skrivbord som jag fick ett sms om i morse. Så gulligt!!!!!


Jobbajobbajobba

Det är första dagen på lovet idag och jag har jobbat på Sisjö skadeservice vilket jag kommer fortsätta med fram till på torsdag för på fredag ska jag och Natalie jobba med vårt projekt. Detta betyder att jag kommer behöva gå upp kl kvart över 5 tre dagar till. Inte roligt men det är värt pengarna:) Jag har för övrigt tränat idag för första gången på en vecka och det kändes bra fast att jag inte är helt kry än:)


Morgondagens lunchlåda:) Hemmagjorda köttbullar, pasta och ärtor.

Solnedgång

Jag tog en promenad nu när det är solnedgång medan jag väntar på att maten ska bli klar. Det är vekligen jättehärligt ute och det har det varit hela dagen. Första gången det är plusgrader på flera veckor och man märker att  våren är påväg nu när det är lite varmare när det är högtryck istället för iskallt. Kan någon förklara det för mig varför det är så!! Det är iskallt när det är högtryck på vintern och jättevarmt när det är högtryck på sommaren?????? Jag kanske borde veta det eftersom jag är naturare men det gör jag inte så jag hoppas att inga lärare läser detta:P


Jag kunde ta en lite "lättare" jacka på mig idag när det är lite varmare men halsduken är ju fortrafarnde ett måste.




Skyr

Jag provade en ny yoghurt idag till frukost. Det är en isländsk yoghurt med extra mycket protein i och det är bara 0,2 procent fett i även om det känns som världens fetaste yoghurt. Den var väldigt god! Nackdelen är att den innehåller socker så jag skulle hellre vilja ha den naturell men jag tror inte det finns.
Jag provade hallon med granatäpple. Väldigt god!!!

Stel

Jag är väldigt stel och har varit det sedan jag var liten men nu ska det bli ändring på det. Så förutom att jag har mitt armhävningsmål, som för övrigt är flyttat några veckor fram pga att jag är sjuk nu, så har jag ett mål att jag ska bli mer smidig och vig:)



Jag tränar fortfarande inte eftersom jag inte är helt frisk så idag blev det bara lite mindfulnessyoga.

Njuta av livet

Som jag har nämnde i något tidigare inlägg så är inte hälsa bara nyttig mat och träning utan även att man njuter av lite andra saker också så som kakor och bullar. Så idag kan man ju säga att jag riktigt har njutit av det goda som bjuds, så som semlor och fika. Att man samtidigt har fått umgås med massa gôtt folk har gjort att jag njutit ännu mer även om man på fredagar slutar klockan fem. Det är i alla fall en rolig lektion, Sceniska musikprojektet så man får ju sjunga och dansa lite och det njuter jag också av att göra:)


Årets första semla:)




Gôtt folk:)


Mer fika

Just nu sitter jag och njuter av jordnötter och vindruvor efter att ha ätit en god middag bestående av pasta med räkor.




Tabsin

Jag är ju inte riktigt frisk idag men jag tar mirakelmedicinen Tabsin från mexico och går till skolan. Förhoppningsvis blir det uppträdande med Set fire to the rain idag också på Röda scen:)


Tabsin<3<3:P


Min favoritskjorta:)

Kurerar mig

Jag är ju sjuk så nu försöker jag kurera mig så att jag blir frisk till imorgon:)


Jag har ätit gott och nyttigt: Husmanskost bestående av stekt strömming och potatismos och en mexicoinspirerad sallad bestående av bland annat avokado, lök, tomat, lime och koriander


Jag har klätt mig varmt i raggsockar som mamma har gjort och en stickad tröja som jag och mamma har stickat en sida var av:)



Och jag har roat mig med mammas nya solglasögon som hon köpte igår på rean för tio kronor:P

Sjuk

Usch å fy å blää!!! Jag hatar att vara sjuk!! Men nu är jag det så för att jag ska bli frisk så fort som möjligt ska jag vila massa och äta massa:) Det blir en träningsfri vecka för att jag sedan på lovet ska kunna träna mycket men jag kommer nog få skjuta upp mitt armhävningsprojekt någon vecka. Jag märker att jag blir svagare då jag har träningsuppehåll i bara en vecka. Det är en aning störande då det känns som att man börjar om från noll efter att man varit sjuk. Som tur är, är kroppen bra på att "komma ihåg" så det är lättare att träna upp något om man varit vältränad tidigare.


Lätt mellanmål

Tog bara ett litet lätt mellanmål nu när jag ändå inte ska träna och middag antagligen kommer stå på bordet om bara ett par timmar. Det blev varma bär och lite keso och kanelte till.


Lager på lager

Fy, jag vaknade inatt flera gånger av att jag hade skitont i halsen. Inte bra då jag hade tänkt vara lite hurtig och gå till gymmet och springa idag men det blir inget med det:( Det är dessutom iskallt ute, minus 11 grader vilket betyder att jag kommer gå hela dagen i skolan och frysa men jag har i alla fall klätt mig ordentligt: tre lager på överkroppen och långkalsonger under jeansen sedan blir det en extra tröja plus dunjacka plus stor halsduk sedan när jag går ut:)


Nytt projekt

Nu är jag ju klar med mitt sexpackprojekt och jag känner att jag vill i alla fall ha nått nytt litet projekt eller mål eller vad man nu vill kalla det så nu har jag kommit på ett nytt. Det är att jag ska klara av att göra 50 armhävningar på tå. Jag har 6 veckor på mig!! Är det någon som är med mig??? Alltså 50 armhävningar på tå i vecka 12!!

Nu ska jag inviga mina nya träningskläder med zumba och armhävningar:P


Veckans regel - Utfall

Gör sammanlagt 40 utfall på varje ben. Varva utfallen så att du gör tex 10 vanliga sedan 10 lite mindre utfall i botten. Om du vill ha det ännu tyngre kan du ha en skivstång, med valfri vikt, på axlarna. Glöm inte att spänna magen och ha ungefär 90 grader i knäna i lägsta läget!

TJEJKVÄLL

Här kommer lite bilder från igår. Jag hade en extremt rolig kväll med massa dans och skratt:DBara för att jag inte har gått till gymmet på hela helgen betyder inte det att jag inte vaknade upp med träningsvärk både imorse och igår morse från alltd dansande:)












Presenter

Nu när vi har firat vår födelsedag hela helgen har vi fått massa fina presenter!!! Jag vill nu tacka alla för både presenterna och för att ni har uppvaktat mig och Johanna!:)


Lite smått och gott av det jag fick igår:)

Jag fick även träningskläder vilket jag verkligen behövde nytt av!! Älskar sportbh:n!!!


En liten del av alla de blommor som vi fick. Vi har nog aldrig fått så mycket blommor någon gång som vi fick nu i helgen.

Det kommer nog upp lite bilder från igår, senare idag:)

Trött

Jag hade en extremt roliga kväll igår då jag firade min nittonårsdag på Ale gymnasiums 120-dagarsfest som ägde rum på Berså. Innan det var det smörgåstårta med familjen dvs syskonen med familj plus mormor vilket var väldigt trevligt:)
Nu sitter jag och dricker kaffe så att jag ska orka med även denna dag. Det kommer nog bli mycket städning och matlagning innan kl 6 då det blir tjejmiddag.

 Har bara sovit sammanlagt 8 timmar på två dygn så det där med hälsa vet jag inte hur det blir med men jag har i alla fall roligt och det klassas väl som en del av hälsa?:P


Ett sexpack tack

Nu har jag nått mitt mål med synliga magmuskler!!!! Jag lyckades ju inte med ett sexpack men det hade jag inte trott heller att jag skulle göra. Så idag slutar även mitt godisförbud så idag blir det MÖLA:P
Här kommer före- och efterbilder (när jag spänner magen):
Före
Tre månader senare med ett uppehåll med träning och nyttig mat över jul och nyår:
Fy!! Det var inte lätt att få med några muskler på bild

19 ÅR!!!

Grattis till mig och Johanna som fyller nitton år idag!!!
Fick en härlig frukost som bestod av fitnessciabatta med västkustsallad och isbergssallad, yoghurt och självklart en god kopp kaffe + några presenter:P




Iskallt

Dagens promenad till bussen var iskall. Det kändes som att ansiktet frös till is men jag var i alla fall rustad med kläder på resten av kroppen:) Det är en sådan perfekt promenad eftersom den brukar ta typ en kvart (som veckans regel) förutom nu när det är is. Då tar det tjugo minuter för jag halkar vart annat steg.


Fint väder var det i alla fall:)


Morgon med Johanna

Jag har spenderat min morgon med min kära syster Johanna. Både har nämligen sovmorgon idag så det har varit väldigt trevligt. Vi har lyssnat på radio och planerat vårt födelsedagsfirande.
Jag hade tänkt att träna nu på morgonen med jag vaknade upp med halsont så jag struntade i det. Jag vill ju inte bli sjuk nu när jag har en helg med födelsedagsfirande framför mig:P



Imorgon blir det före- och efterbilder på min mage!!!!!!

Tigerkaka

Nu sitter jag och väntar på att tigerkakorna ska bli klara så att man kan gå och lägga sig snart. Det är nämligen min och Johannas tur att fixa fika till kören imorgon men jag får se om jag tjuvstartar med att äta godis igen imorgon eller om jag lyckas hålla mig från att smaka:P

Haha.. mat igen...:P


Laxlasagne

Dagens middag blir laxlasagne med tomatsallad till. Jag försöker alltid att ha sallad till middag och lunch så att man får i sig all frukt och grönt som rekommenderas. Jag vill ju inte heller bara äta frukt eftersom det inte är så bra för tänderna.

Har märkt att det blir väldigt många matinlägg men det är ett nytt intresse som jag tydligen har fått:P


Tomat- och rödlöksallad


Laxlasagne med spenat


hallon och blåbär

God morgon!!:D Idag åt jag gröt till frukost och så provade jag att ha hallon och blåbär på och det var jättegott. Jag har även ett ägg i för att det ska bli lite mer "mat" så nu är jag redo för skolan!!


RSS 2.0