Invigning

Igår var första gången jag tränade på flera veckor och det var jättekul!!! Jag gick på ett SH´bampass som lite uppvärmning och nästa vecka börjar jag äntligen med mitt träningsschema:):) Jag invigde därmed mitt nya träningslinne som jag för övrigt älskar!!
 
Jag lyckades av någon anledning inte vända på bilden:S
 
Nu ska jag snart på min första körlektion....lite nervös:S

Kolhydratfri

Jag har fått ett litet uppdrag av min kollega på jobbet att hitta fem recept som inte innehåller några kolhydrater så jag tänkte göra en liten grej av det här på bloggen och hitta fem recept och sedan prova ett i veckan och sedan betygsätta:) Det är nästan omöjligt att göra något helt kolhydratfritt men i alla fall något som inte innehåller så mycket. Första receptet kommer antagligen nästa vecka.

Klantig

Jag är väldigt klantig och av någon anledning har jag varit det extra mycket den senaste veckan. Kanske beror på att jag har varit trött. Jag lyckas alltid slå i mig överallt. Senast gjorde jag en väldigt klantig grej på jobbet som resulterade i detta blåmärke:P
 
 
 

Klart

Nu har jag gjort klart mitt linne som jag har gjort av en vit t-shirt:) Jag är inte riktigt nöjd. Jag skulle vilja fixa till det lite till med passform och så men det får gå ändå:)
 
Före
 
Klart
 
 
 
 

Midsommar

Nu är jag hemma igen från en helg av midsommarfirande i torpet. Det var väldigt trevligt med mycket god mat och godsaker. 
 
Systrarna:)
 
Redo för jordgubbar
 
Mamma och Johanna<3

Glad midsommar

Jag känner att jag är lite dålig på att uppdatera speciellt om hälsogrejer men jag har så svårt att hinna med:( Men idag är det i alla fall midsommar vilket är underbart!!!! Vi ska snart åka upp till torpet där vi ska fira med lite släktingar och vi ska bland annat bjuda på en cheesecake som jag och mamma gjorde igår:)
 
 

Tonalkar

Det bor Tonfalkar på jobbet i en holk och igår var det dags för ringmärkning av ungarna och nästan alla ville se på:) Pappa höll på att ringmärka massa förr när jag var liten så det var kul att se det nu igen!
Sööt!!
Ringmärkning på G
Gustav är stolt tonfalksbärare:P

Doobidoo

Igår var jag och tittade på Doobidoo. Kören hade blivit inbjuden eftersom de ville ha en sjungande publik. Det var väldigt roligt och Lasse Kroner var roligare och spexigare än vad jag trodde:P Nu ska jag snart väg till jobbet!!!
Jag gick förbi Lasse precis när han gav ett av sina kort till en liten flicka så jag fick en också av bara farten:P

Proteinhysteri

Det är lite av en proteinhysteri nu. Jag antar att det beror på alla olika dieter där man ska äta mycket protein och undvika kolhydrater vilket jag i och för sig tycker är ganska bra:) Det har kommit ut massa nya produkter som innehåller mer protein än vanligt t.ex skyr som har 16 % eller 18% protein eller mjölk som innehåller extra protein. Jag har provat några nya grejer och jag älskar dom. De är mycket krämigare än de med mindre protein. Jag vet inte om det beror på just proteinet men det är i alla fall gott!!!
Igår delade de ut yoggi på stan med extra mycket protein och mindre socker. Eller hur bra!!!!

Shopping

Äntligen kom jag iväg till stan!! Vi (jag och Johanna) åkte iväg imorse så vi var där när det öppnade:) Vi gick omkring ganska länge och hittade massa snyggt och billigt:) sedan tog vi en kopp kaffe på ett fik:) Det hela avslutades inne på lindex när två killar kommer fram och frågar Johanna om hon är intresserad av att bli modell..Askul ju!!!!!!
Här kommer dagens köp
(strl L :P)
Har behövt en svart cardigan hur länge som helst
Rött träningslinne:) Jag har letat efter ett rött träningslinne med tunna band och inbyggd bh i åratal och har tänkt att det bara är nått jag har hittat på i mitt huvud och sen går man och hittar ett som dessutom är på rean!!! Hur tur kan man ha??!!!:D
Tar igen oss med en kopp kaffe

Ciabatta

Gårdagen blev både misslyckad och lyckad på samma gång eftersom det var tänkt att jag först skulle gå på kettlebells med en kompis och sedan gå hem till ett tomt hus och baka och sy. Men det blev istället så att vi inte gick på något kettlebelspass eftersom jag kände mig sjuk och istället åkte vi hem och åt tacos och kollade på fotbollsmatchen:)
Jag känner mig dock fortfarande lite sjuk vilket är väldigt tråkigt eftersom jag är så himla sugen på att träna. jag har istället bakat och sytt idag. Jag började på mitt surdegsbröd och sedan bakade jag och johanna ciabatta och gjorde kyklingröra och la i:) Det blev väldigt gott!!!
Ciabattan innehåller: 25 g jäst
6 dl 37 graders vatten
1,7 l mjöl
1,5 dl olivolja
1 msk salt
Sedan jäser man degen i en timma och sedan bakar man ut 8 "bullar" och sedan jäser 20 min till och sedan in i ugnen på 250 grader i 12 min:)

Dagens lunchlåda

Mamma har infört matdagar så en gång i veckan minst ska man laga mat som räcker till middag och lunch till dagen efter så igår provade jag något nytt och lagade kikärtsbullar med kall sås och quinoa:) Det blev faktiskt riktigt gott!

Detta blir perfekt att laga till Åsa när hon kommer hem eftersom hon är vegetarian:)

Det ska va gött å leva

Nu är jag klar med min tygväska. Jag har även köpt tygfärg så jag skrev ett bra budskap på väskan:P




Bild från imorse kl 06.25 innan vi åkte till jobbet så jag ser aningens trött ut:P

Träningsschema

Har precis varit och sprungit lite och gjort några armhävningar så nu äter jag kvällsmat:) Det är första gången på jättelänge som jag tränar eftersom jag har varit sjuk men nu är det igång igen:) Det blev dock bara 2,5 km eftersom jag vill sätta igång lite mjukt men det kändes bra så nästa gång ska jag springa 5 km.


Jag och Johanna har lagt upp ett träningsshema som ska försöka följa i sommar och förhoppningsvis kommer midnattsloppet gå riktigt bra:)

Måndag - Zumba + styrketräning
Tisdag - Löpning 5 km
Onsdag - Intervallträning 5 km + styrketräning
Torsdag - ledigt
Fredag - kettlebelsspass
Lördag - ledigt
Söndag - Löpning 5 km

Styrketräningen innefattar 5*20 armhävningar, utfall, benböj, magmaskin, ryggmaskin.


Listor

Jag har ju mina älskade listor som jag inet skulle kunna leva utan:) Blir alltid stressad om jag har saker att göra och inte kan skriva ner dom

Att-göra-lista som ska vara klar innan sommarn är slut:P

- fixa viktiga papper i pärmar
- rensa badrumslåda
- smörja olika läderskor och skinnjacka
- ta hand om min hy:P
- rensa noter och sortera allt i pärmar
- rensa rummet
- sy linnen och väska

Inköpslista

- svarta t-shirts som ska göras om till linnen
- bodylotion
- ansiktskrämer
- dator
- iPhone
- kamera
- hårborste
- träningstights
- pärmar

Usch jag tror min lön kommer gå åt gasnka snabbt:(



Nationaldagen

Här kommer lite bilder från i onsdags när det var nationaldag som jag firade med gött folk på picknickfestivalen och sedan Timbuktu på liseberg:)


Sofia, Niklas, Markus och jag på picknickfestivalen

Sofia med obligatorisk soda streamflaska

Martin vilar:P



Timbuktu på Liseberg:)

Too much to do

Jag har inte riktigt haft tid till att blogga de senaste dagarna pga jobb, picknickfestival, liseberg, kör och nu är jag och Johanna i Stockholm över helgen för att passa vår systerdotter när vår syster är på bröllop. Det har i alla fall varit en väldigt trevlig vecka och jag trivs jättebra på jobbet och dagens insats som baarnvakt har också gått bra:) Nu är det bara läggningen kvar men Lea verkar trött så det blir nog ganska smärtfritt:)

Jag har tyvärr inga bilder på veckans  händelser tillgängliga här men det kanske kommer senare:):)
Ha det gött så länge!!!
Pusspus:P

Dags att skapa

Min dag hae sett ut såhär:

06.40 - går upp och äter frukost: havre- och quinoagröt med bovete, kanel och keso på.
07.00 - börjar på jobbet
09.30 - frukost på jobbet: två grova mackor med leverpastej.
11.00 - kaffe
12.45 - Lunch: pasta och makrill i tomatsås med sallad
14.12 - stämplar ut. Man slutar tidigare dagen innan det är helgdag:) Underbart jobb man har!!
15.30 - Hemma efter att varit och vaccinerat mig. Äter lite mellanmål: frysta bär med yoghurt och keso
16.00 - Åker med mamma och köper tyg. Hittar själv några tyger som jag ville ha:)

Ska göra linnen av de mönstrade tygerna och en tygväska av det mörkkgröna:)
Jag har suttit ett tag och börjat göra mönster men det är svårt att klippa bra och beräkna allt när man inte har något färdigt mösnter att gå efter men det är samtidigt lite roligt:)

18.00 Mamma hade lagat en jättegod middag:) det blev fisk även till middag dock med en inte riktigt så fet fisk.


Nu sitter jag och tittar på TV men jag kommer antagligen äta en tallrik med yoghurt innan jag lägger mig:)


Första dagen på jobbet

Idag jobbade jag första dagen på Kvibergs kyrkogård. Vi har planterat blommor hela dagen så jag är är lite trött i knäna men det är härligt med ett fysiskt jobb där man dessutom får vara ute:) Mycket bättre än McDonalds:P Nu sitter jag och äter yoghurt med keso och lite honung efter att ha varit på gymmet och tränat lite styrketräning.


5 km

Jag ska ju som sagt vara med i midnattsloppet som är i augusti. Så idag cyklade jag till hjällbo och sprang 5 km. Jag har tänkt att jag ska spring 3 dagar i veckan då jag springer ett jämt tempo 5 km två gånger och intervaller 5 km 1 gång. Sedan ökar jag såklart så jag springer längre och längre eftersom midnattsloppet är en mil men jag får börja så här:)


Känner mig helt död i benen nu eftersom jag cyklade till spåret, sprang och sedan cyklade hem men man mår ändå allt bra efter man har tränat:D:D

Konstig känsla

Det känns lite konstig nu när man inte har något plugg att göra. Det känns hela tiden som  att det är något som man glömt av. Men det är väl bara att vänja sig:P På måndag blir ett jobb så då glömmer man nog av plugget.
Min frukost idag:):) Jag har längtat efter att vara lite mer nyttig:P
Idag tänkte jag även gå till gymmet en stund för första gången på typ två veckor så jag får se hur det kommer kännas:P
Förhoppningsvis är det även lite kompisar som har lust att ses sen också. Är väldigt sugen på att ha picknick:P

Studenten

Jag tog ju som sagt studenten igår. Det var jätteroligt och en dag som jag aldrig kommer glömma. Vi började med champangefrukost hemma hos sofia sedan åkte vi till skolan där det var lite uppträdanden och tal i teatern. Jag gjorde även mitt sista framträdande i teatern med Ellenor och Elin. Vi gjorde Stay the night med alcazar. Det blev asku och var jätteroligt Alla i teatern stod upp:)
Sedan var det lunch och sedan utspring:) Gud va kul det var men väldigt nervöst.

 

Sedan åkte vi flaket till älvängen, åkte hem och hade mottagning för släkt och vänner och sedan studentfest på parken:)

50 armhävningar

Ursäkta för den dåliga uppdateringen men jag tog studenten igår och i dagen innan det fungerade inte internet men jag jag har nu nått mitt mål!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag klarar nu av att göra 50 armhävningar!!!!!!!!



Det kommer bilder från studenten senare:)

RSS 2.0