Lunch med mamma

Både jag och mamma slutade tolv idag så vi åt lunch i Angered på en typ tairestaurang:) Det känns lite konstigt att sitta och  äta i angered men det var sjukt gott och trevligt att med mamma. Ensak som var lite tråkig var att det var så lite folk för det var asgod mat. Det var ju ändå lunchtid så det borde varit fullt med folk.
 
Tio bitar blev det för mig. Gissa om jag blev mätt:P
 
Mamma åt någon annan tairätt:)
 
.
 
 

LEVI´S curve

Jag har precis gjort det dyrste impulsköpet i mitt liv. Jag har köpt ett par svarta LEVI`S curve. Det jobbade
 
helt enkelt en lite för bra försäljare inne på carlings idag. En bättre ursäkt kan jag tyvärr inte komma med.
Inte för att 999kr är särskilt mycket för ett par jeans men för en fattig student och för en som aldrig har köpt ett par märkesjeans för ordinarie pris så är det ganska mycket pengar. Tur att det var den 25:e igår i alla fall:P
 
 
Roompaa
 

Jazz

Jag var ju på min första jazzlektion igår och fy vilken träningsvärk jag har i ryggen idag. Man tror verkligen inte när man håller på att man använder sina muskler så mycket för det är inte lika jobbigt som t.ex att gå på ett SH´bampass. Fast jag antar att det blir jobbigare sen när man kan det bättre och kan hänga med i koreografin lite mer. En annan sak som var jobbig var att man hela tiden skull "pointa" med foten. jag fick kramp hela tiden men instruktören sa att det går över så jag får väl lita på henne:P
Hur som så var det väldigt kul och något jag ska fortsätta att gå på varje måndag:)
 
Så här ser det ut när man "pointar":) KRAMP I HÅLFOTEN!!!!

Finsittning

Nu ska jag snart iväg till finsittningen som ska vara på Kvibergs kantin. Det ska bli väldigt kul och gott med trerätters:P
Jag tog mig igenom iFormloppet på 55 minuter så jag är jättenöjd men är gasnka trött nu:P Imorgon kommer antagligen lite bilder från idag:)
 
Kvällens outfit:)
 
 

iForm-loppet

Tagga iForm-loppet!!!!!!! Jag ska nart åka in till slottskogen och springa iFormloppet som är en mil!!:) Det är första gången jag springer ett lopp så jag är faktiskt lite nervös:P Jag hoppas att Hanna och Sara är friska för jag ska springa med dom men båda var lite halvsjuka igår:(
 
 
Jag fick förresten reda på att jag blev faster idag:):) Olof och Natalie fick en liten son, Leo i natt!! GRATTIS till dom!!!!! Jag kan inte fatta att min Olof min yngsta storebror har blivit pappa.... Men det är grymt kul!!!

Träingskalender

Nu har jag fixat en träningskalender där jag skriver upp vad jag tränar och lite när jag ökar vikter m.m. Jag har nämligen svårt att få plats med sånt i min vanliga:P
Veckans träningsschema ser inte mycket ut för världen eftersom jag inte ska träna förrän på lördag då jag ska soringa iFrmloppet. Outrligt nog känner jag att jag håller på att bli sjuk. Jag kan ju faktiskt inte vara sjuk på detta loppet också!!!!!!
Men nästa vecka blir det enhel del:
 
Måndag: Jazz. Jag ska prova på en jazzsklass och om jag gillar det ska jag börja med det och då alltså dansa jazz varje måndag:)
Tisdag: Kettlebells
Onsdag: SH´bam + core
Torsdag: Kettlebells
Fredag: core och eventuellt något danspass om jag hittar något lämpligt
Fredag efteremiddag till Lördag ska vi till Marstrand med kören så jag vet inte riktigt hur träningen blir på helgen men jag kanske tar två vilodagar:)
 

 

Hälsopromotion

Jag har spenderat min dag med att läsa i massor. Jag håller på med två kursböcker samtidigt som jag ska läsa en artikel PÅ ENGELSKA!!!! från en konferens om hälsopromotion. Först var det asjobbigt med artikeln men nu går det bättre och det är faktiskt riktigt intressant:)
 
Till lunch blev det spenatsoppa med kokt ägg och nu till middag gjorde jag tacos:) Nu ska jag skynda iväg på till ett zumbapass:)
 
 
 
 
 

trevligt slut på tråkig dag

Nu ska jag snart iväg och träffa några kompisar från nya klassen:) Det ska bli väldigt kul. Det enda jag har gjort hela dagen är att plugga och tränat en timma så det ska bli härligt att komma hemifrån lite:)
Igår var jag på en spelning med Mudcake med några från gamla klassen! Det var jättekul att träffa alla. Det känns som att det var jättelänge sedan fast det inte var så länge sedan .Men det har hänt mycket sen dess.
 
 
 

Börjar komma igång

Jag känner att jag börjar komma igång med mitt liv och börjar få in lite rutiner. Det är väl alltid lite rörigt när man börjar ny skola speciellt o man, som jag, kommer direkt från gymnasiet och in på universitetet. Det är ju lite skillnad med tiden och så. Man går ju ite frn 8-16 och sen hem och plugga utan man har kanske instället en förläsning på tre timmar och sen ska man hem och läsa en 300 sidor tjock bok om det föreläsningen handlade om.
Jag har även kommit igång mer med träningen t.ex så sprang jag en mil igår på 58 min:) Rekord!!!! Och idag ska jag ha ett litet kettlebellspass för mig själv.
Just nu sitter jag och äter lunch. Det blev "pannkakor", samma som jag åt igår till frukost fats jag nu blandade i majs i smeten och serverade med tacoköttfärs och sallad. Asgott!!!
 

Nytt recept

Jag provad eett nytt recept på pannkakor idag som jag åt till frukost. Det är pannkakor som nästan inte innehåller några kolhydater alls. Detta beror på att man använder fiberhusk istället för mjöl:)
 
Till 1 portion:
1 msk fiberhusk
1/2 dl mjölk
2-3 ägg
smör till stekning
 
Blanda ihop allt och stek till små pannkakor:)
Jag åt det tillsammans med kvarg och hallon

Nyttig lunch

Min lunch idag bestod av lax- och creme fraishröra med bulgur och en tomat- och avokadosallad:) Gott ocn näringsrikt!!
 
Det ser kanske inte så gott ut men det var det:P
 
Lite info om denna rätt:
Bulgur kommer från mellanöstern och är durumvete som behandlats på olika sätt. Det har en gasnka hög proteinahalt och innehåller mer näring än t-ex ris och couscous.
Lax är en fet fisksort och innehåller mycket omega-3 fettsyror som bl.a. är bra för hjärnan. Man håller sig mätt på lax längre än t-ex torsk som inte innehåller lite mycket fett.
Avokado är en frukt som man tro började odals i peru. Den innehåller mycket energi pga dess höga fetthalt. Detta fett är bra för blodfetterna vilket bidrar till en minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Den innehåller även mycket fibrer som håller igång magen:)
 
 
 

Mål


Jag måste ju ha lite nya mål nu inför hösten. Jag har ju haft nu i sommar att springa en mil och det målet blir jag klar med den 22 september i iForm-loppetmen här kommer lite nya mål:
 
  • Bli vigare. Inte så specifikt:P
  • Ta 12 kilo kettlebell hela kroppen innan jul

Det blev inte så många mål men jag kommer säkert på fler. Jag har antagligen ändå inte tid att genomföra fler mål:P


på tåget

Nu sitter jag på tåget på väg upp till torpet och läser Samhällsvetenskapens förutsättningar... Kul kul:-P det är i alla fall kräftskiva ikväll så det är något jag har sett från emot länge:-P det är ju så gott med kräftor! I förmiddags hade vi konsert i kärra och det gick riktigt bra även om det inte är det lättaste att sjunga utomhus:-P

5 km

Godmorgon:) Jag kom precis hem från en joggingtur som egentligen skulle varit 10 km men efter 5 km kände jag mig inte hlet frisk så jag avbröt. Hoppas verkligen jag klarar mig från att bli sjuk för det är mycket på gång denna månaden med ny skola, nollning, konserter och iForm-loppet!!
 

Tre roliga år


Nu har jag börjat på GU Hälsopromotionprgrammet kostvetenskap och efter två dagar av introduktion tror jag att detta kommer bli tre väldigt roliga och intressanta år!!! Nollning börjde igår så man börjar få kol på lite mer människor och alla verkar jättetrevliga och de flesta extrema hälsofreaks:P Det blir nog inga alkoholförgiftningar på vår nollning i alla fall:P 
Idag var det inga föreläsningar eller information utan bara nollning nu i eftermiddag:) Så jag har hunnit med en del nu  idag bl.a. att handla och snart ska jag ut och springa.
 
 

Träningsset

Igår köpte jag ett nytt träningsset efter att jag varit på introduktionen på Hälsopromotionprogrammet på GU som för övrigt verkar jättebra!!! Jag ska snart åka till slottskogen och inviga mitt nya set men innan det blir det storhandling till mitt lunchstorkok:)
 

RSS 2.0