Proteinmellanmål

Godmorgon:) Klockan är tio men jag känner mig pigg som en mört:P Jag har varit uppe sedan sju och tränat och nu ska jag snart bege mig till artisten för att öva inför morgondagens konsert:) För att orka ända till halv ett då rasten är tog jag ett proteinmellanmål efter träningen som bestod av smoothe med keso i och ett kokt ägg.


Skogspromenad

Det känns så himla tråkigt att man har varit inne hela dagen och bara kunnat avnjuta det fina vädret från fönsterna i skolan. Jag går ju till fem på fredagar vilket är en aning segt enligt mig:) Jag och mamma tog i alla fall en liten skogspromenad efter middagen innan Let´s dance började. Jag skulle så hima gärna vilja kunna dansa så som dom gör. Jag får väl bli lite känd och sedan hoppas på att dom ringer och frågar om jag vill vara med:P


Lång dag

Det blev en ganska lång dag igår. Jag gick ju upp kl 7och tränade sedan gick jag till skolan. Dirket efter skolan mötte jag Anna och Johanna i stan eftersom Anna har en fotouppgift i skolan där jag och Johanna skulle vara modeller:P. Sedan var det ju kör kl 6 och sedan gick vi ut en stund för det var nämligen tre av killarna i kören som fyllde år igår.Sjlävklart blev det även massa tårta igår eftersom födelsedagbarnen hade fixat två sorters chokladtårta, prinsesstårta och kakor till fikat.



Hon hade en idé om att fotona skulle tas i motljus:)

Intervaller

God morgon:) Börjar ju inte förrän kl 11 idag så som vanligt på torsdagar så blir det träning på morgonen. idag tänkte jag göra intervaller. Jag provade det i helgen när jag var uppe vid torpet. Då springer jag som en galning ungefär 100 m och sedan går jag tillbaka. Sedan gör jag detta 5 gånger. Man får världens träningsverk i magen:P


Hoppas jag inte fryser ihjäl med dessa kläder:P Det är bara 5 grader ute men jag får väl i värsta fall ta på mig en långärmad tröja också.


Försökte ta en bild på var jag ska springa men man såg visst inte så bra:)

Musikvecka

Det blir väldigt mycket musik denna veckan. Det började idag då vi har övat hela dagen inför sceniska musikprojektet. Jag är helt död nu så jag hoppas att jag har ork kvar till träningen:p Imorgon är det kör, på fredag har vi 160 min lektion sceniska, lördag är det övning inför konserten på söndag och på söndag är det då konsert, Time out med kören:) Men jag klagar inte. Det är extremt kul att hålla på med musik:)


Fram till lunch idag övade vi Candyman:) Har lite ont i fötterna nu:P

Projektredovisning

Gud vad det känns skönt att ha projektredovisningen avklarad!!! Det är samtidigt lite tråkigt att vi är klara med det för det var väldigt roligt att jobba med. Redovisningen kändes i alla fall väldigt bra och vi bjöd på ananas och gojibär och visade lite träningsövningar så vi får hoppas att de tyckte att det var bra:)

Jag glömde ju blogga i går. Det känns ju mindre bra men jag tog i alla fall en bild på vad jag åt till mellanmål innan träningen. Jag satt nämligen ute på balkongen och njöt av solen samtidigt som jag åt.


Lättade efter redovisningen


Ellinor provade Jonatans hemmagjorda säckpipa.Ascool!!!!


...och så gårdagens mellanmål: Knäckebröd med skinka och avokado, äpple och kaffe i andújarmugg:)

Helg

Förlåt att jag har varit så himla dålig på att uppdatera bloggen. Jag får skylla på plugg och för fint väder för att sitta framför datorn. Jag har i alla fall varit väldigt duktig nu i helgen. Jag körde upp till torpet som ligger ungefär nio mil från Göteborg. Väl uppe vid torpet har jag pluggat en del, tränat och njutit av det fina vädret. Idag körde jag hem igen ganska tidigt för att jag och Natalie skulle träna på vår projektredovisning som vi ska ha på tisdag. Det gick jättebra och jag hoppas på högsta betyg på vårt projekt som har varit väldigt roligt att genomföra.
Det är ju våffeldagen idag så det blev självklart några våfflor som efterrätt.



Årets första vitsippor


Det blev keso och äpplemos till våfflorna.

Lamminälvor och vernissage

Min dag har varit väldigt bra och jag känner att jag för tillfället mår väldigt bra och känner mig motiverad till att plugga. Det kanske var bra med den där spanienresan:P 
Idag har jag har bland annat tittat på inälvor från ett lamm på biologilaborationen. Det var intressant men äckligt:P Sedan gick jag och Johanna på vernissage som vår kompis hadde idag som projektarbete. Det var hon och hennes klasskompis som har fotat saker som symboliserar viktiga händelser under 2000-talet. Det var väldigt kul att se. Jag och Johanna var även med på några foton som  the Twin towers:P
Sedan gick jag till gymmet och tränade lite styrketräning och dansade SH´bam.



Mysigt! Eller hur!!!


Vernissage


Zumba hemma

Idag var jag med när Johanna övade inför sin zumbalektion som hon ska ha i skolan så det blev lite träning för mig fast hemma istället för på gymmet:)


Johanna in action:P




Invigning

Igår var jag och Johanna på Sportlife Angereds invigning. Där bjöd de på mat och livemusik och det var extremt mycket folk där. Vi kom tyvärr för sent för att få vara med på zumban och därmed få goodiebags men vi tränade lite annat på gymmet istället. Jag gjorde bland annat 30+20 armhävningar. Jag är egentligen på 35 armhävningar men eftersom jag var i spanien förra veckan och bara kunde göra mina armhävningar en gång så fortsätter jag med 30 denna veckan också:)

 


Bildbomb Spanien



Luis, Nadja och Tom fikar



Alhambra i Granada


Vi fick lite träning i alla fall i denna backen:P


Öl efter visiten på Alhambra:)


Jordgubbarna var asstora, asgoda och asbilliga:P


Jag bodde hos  jättegulliga Lourdes (till höger):)



Jag fick världens godaste Paella till middag:)



Söta Nadja





Sista kvällen blev det dans och tequila


Flyplansmaten var hyfsad i alla fall:)

Hemma igen

Nu är jag hemma i kalla sverige igen. Det har varit helt underbart i spanien och jag måste verkligen åka dit igen!!! Vi har solat och drukit öl och varit i några olika städer där vi tittat på lite sevärdigheter. Jag har nog aldrig varit så onyttig och ätit så mycket kakor under en vecka i hela mitt liv men det har det varit värt:) Men det blir det ändring på det.

Idag har jag lite smått panik över allt som jag måste plugga men jag tog en springtur som en paus i pluggandet också:)


Passade på att övningsköra eftersom jag skulle springa i hjällbo:)

Andújar

God morgon::) Klockan är halv fyra på morgonen och jag sitter och försöker få i mig lite frukost innan vi åker till Andujar i Spanien. Jag åker dit med skolan så det kommer antagligen bli en del "studiebesök" och vi ska bo hos familjer. Jag hoppas att de kan hyfsad engelska för jag kommer inte ihåg så mycket spanska från förra året :P Jag kommer antagligen inte heller blogga på hela veckan så vi syns om en vecka.
Ha det gött!!


Packar:)

Nu har jag inte så mycket kvar att packa till Spanien. Jag åker på Lördag och kommer hem en vecka senare. Det kommer bli väldigt svårt att ta sig upp ur sängen imorgon för vi ska vara på flygplatsen kl 05.00 och vi kommer inte vara framme i Andujar förrän ganska sent så det kommer bli en lång dag men det är det kanske värt med tanke på att vi bara har behövt betala 500 kr.


Effektiv förbränning

Denna morgon har jag provat ett gympapass som mamma hade på en DVD som heter "Effektiv förbränning". Det var nog väldigt bra för att förbränningen men det kändes väldigt löjligt att stå framför TV:n och göra gympaövningar så det var nog inte riktigt min grej.




Jag har denna vecka ökat mina armhävningar så att jag gör först 30 sedan liten vila och sedan 20. På lördag åker jag till Spanien så då kommer jag inte göra några armhävningar alltså kommer det stå still lite i utvecklingen:P


Gojibär

Så, nu har jag äntligen köpt gojibär. Jag har aldrig smakat på det förut men alla pratar om hur nyttiga dom är. Jag kollade runt lite för att se vad som gör dom så nyttiga och uppenbarligen innehåller de massa antioxidanter och även én del aminosyror så de verkar ju faktiskt väldigt bra:) Det blir morgondagens topping på muslin.




Kvällsmat

Min kvällsmat idag blev mild lätt naturell yoghurt blandat med keso och apelsin. Det blir nästan som risalamalta med keson i:)


En ros

Idag har har jag och Natalie börjat på vår projektredovisning. Jag är så taggad på att göra den redovsiningen, det ska bli sjukt kul!!! Vi tänkte bjuda på frukt, gojibär och vatten och sjävklart lite träningstips så jag hoppas att det är många av ettorna och tvåorna som väljer att gå och kolla på vår redovisning:)

Innan jag träffade Natalie blev jag glatt överraskad med en ros från min vän som jag träffade på stan:) Sånt blir man alltid glad av!




Ät fet fisk

Ät fet fisk 2 gånger denna veckan eller fortsätt med denna vana. Det är bra att äta fet fisk i alla fall en gång varje vecka. Exempel på fet fisk är lax och makrill.
Fet fisk innehåller omega-3 som är en väldigt nyttig fettsyra som sägs öka koncentrationsförmågan och det motverkar hjärt- och kärlsjukdomar

Här är ett exempel på vad man kan göra med lax:)

Gör så här

 

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina spenaten enligt anvisning på förpackningen. Pressa ut vätskan ur spenaten.
  3. Blanda spenaten med smulad fetaost, keso och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär laxen i ca 2 cm stora bitar och blanda med krossade tomater, vitt vin och salt.
  5. Lägg ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Varva sedan lasagneplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran.
  6. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt stå och vila ca 10 minuter. Servera gärna med en tomatsallad.

Time out

Nu kan man äntligen köpa biljetter till vår konsert på artisten. Temat är sport vilket vi speglar ur alla möjliga perspektiv och jag tror att det kommer bli en fantastisk konsert så KÖP BILJETTER!!!!


Tango

Idag var jag på en liten provapådag på språkcafét där man fick prova tango. Så nu har jag provat tango kan lite grunder vilket är väldigt roligt eftersom jag senast i torsdags pratade med min sånglärare om att jag skulle vilja prova på det. Sedan  samma dag berättade en kompis i kören om att hon skulle till denna kursen idag så jag hängde på.



Till middag blev det återigen pizza men eftersom det ä rlördag så fixade jag och Johanna efterrätt också:)



Hallonglass med hemmagjord chokladsås och passionsfrukt.


Gårdagen

Det var väldigt roligt igår när Carro fyllde arton och jag hoppas att hon är nöjd med sin födelsedag:) Jag försökte ta lite bilder men det blev inte så många bra för man orkar aldrig gå omkring konstant med kameran i beredskap.



Födelsedagsbarnet:)



Emma och Filipé:)

Carro fyller arton!!!!

Idag fyller Carro arton år och jag ska till surte och fira henne. GRATTIS!!!! Det ska bli väldigt spännande för det är min första hemma-, fjortis-, suparfest som jag ska på:) Jag taggar inför denna storslagna fest med pizza, klä mig i klänning pga dresscoden och samtidigt lyssna på Jesu meine freude:)


Fick låna Johannas assnygga klänning, tack Johanna!!

Fredaxmusik

Jag kom precis hem från en liten konsert i domkyran som mamma, pappa och jag var och kollade på. Det var nämligen klass 9D, 8D och 4D som hade konsert och eftersm jag är mycket stolt faster till min brorsdotter som har börjat i brunnsbo musikklasser så tog jag tillfälle i akt och passade på att titta på en kosnert när jag ändå är ledig. Det var en väldigt trevlig konsert och jag passade på att njuta när jag för en gångs skull inte själv är med och sjunger.


Ser ni vem det är som dirigerar?...


De söta fyrorna:)


Min nya vän

Idag är det torsdag och det betyder morgonträning och idag hade jag tänkt göra lite övningar med pilatesboll. Mamma fick en av mig och Johanna i julklapp men vi har inte riktigt kommit igång med att använda den men nu blir det ändring på det:)


Haha kanske borde tvätta av spegeln lite:P


Här är några övningar man kan göra:)

RSS 2.0